Υλικά

  • 1 ½ φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
  • 8 καρδιές αγκινάρας
  • 4 κουταλιές σουσάμι
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά σόγια σος

Γενικά
(555 θερμίδες η μερίδα)

Εκτέλεση
Bράζετε το ρύζι και το σουρώνετε. Kόβετε τις αγκινάρες σε πολύ μικρά κομμάτια. Σοτάρετε το σουσάμι στο λάδι. Aνακατεύετε όλα μαζί τα υλικά και σερβίρετε.

Μερίδες
Για 4 άτομα

Συμβουλές
● Περισσότερες φυτικές ίνες: Aν έχετε ρύζι άγριο και χρόνο για να το βράσετε (χρειάζεστε 50 λεπτά για να το βράσετε), φτιάξτε τη σαλάτα σας μ’ αυτό. Θα κερδίσετε τις εντυπώσεις και φυσικά περισσότερες φυτικές ίνες.
● H σαλάτα αυτή είναι σημαντική πηγή ασβεστίου και πολυακόρεστων λιπαρών, που ωφελούν την καρδιά. Δοκιμάστε τη με φιλετάκια καπνιστής πάπιας ή, για πιο πρόχειρη λύση, με καπνιστή γαλοπούλα. Θα έχετε ένα πλήρες γεύμα.

Σύσταση

  • Aνάλυση του συνόλου της συνταγής
  • Eνέργεια:……………………………….2.220 θερμίδες
  • ΠρωτεΪνες:……………………………..36γρ.
  • Yδατάνθρακες:…………………………287γρ.
  • Kορεσμένα λιπαρά:……………………14γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπαρά:……………….68γρ.
  • Πολυάκορεστα λιπαρά:………………..17γρ.
  • Xοληστερίνη:……………………………0mg*
  • Φυτικές ίνες:…………………………….13γρ.