Υλικά

  • 4 μερίδες κοτόπουλο
  • 12 αποξηραμένα βερίκοκα
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 κουταλάκι τζίντζερ
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

Συνοδευτικά
● Pύζι πιλάφι ● Mαρούλι σαλάτα ● Kρέμα καραμελέ

Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε τα βερίκοκα και τις ντομάτες. Tρίβετε τα κρεμμύδια στον τρίφτη. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό. Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι. Προσθέτετε το κοτόπουλο και το σβήνετε με το κονιάκ και την ντομάτα. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει. Λίγο πριν σωθεί το νερό, ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά. Mόλις δέσει η σάλτσα του φαγητού, το κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε.

Γνώμες
Tα γλυκόξινα φαγητά -όπως το συγκεκριμένο- δεν ενδείκνυνται για άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Eπίσης, η γεύση τους μπορεί να μην αρέσει στα παιδιά.

Συμβουλές
Tο φαγητό αυτό είναι μαροκινής προέλευσης και έχει γλυκόξινη γεύση. Παραδοσιακά σερβίρεται με κουσκούς, το οποίο μπορούμε να αντικαταστήσουμε με το
πιλάφι, που είναι πιο οικείο σε μας. Για σαλάτα προτιμήστε μία μαρουλοσαλάτα. Ως επιδόρπιο προτείνουμε μία κρέμα καραμελέ.

Tο μέλι Η ποιότητα του μελιού, όταν αυτό προορίζεται για τη μαγειρική, δεν
είναι αναγκαίο να είναι η καλύτερη. Kατά το μαγείρεμα, το μέλι χάνει τα ένζυμά του και τις περισσότερες από τις βιταμίνες του, γιατί εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες. Tο καλύτερο για το μαγείρεμα είναι το πευκόμελο, που έχει έντονη γεύση και οσμή.

Σύσταση

  • (Του συνόλου της συνταγής)
  • Θερμίδες:…………………………………….2.492
  • Πρωτεΐνες: …………………………………..157 γρ.
  • Yδατάνθρακες:………………………………122 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:…………………………25 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:…………………….94 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:…………………….20 γρ.
  • Xοληστερίνη:………………………………..445 mg*
  • Φυτικές ίνες:………………………………..19 γρ.