•μαχαίρι
•τελάρα
•τούλι
•βάζα
Yλικά
•ντομάτες σφιχτές, ώριμες, μεσαίου μεγέθους
•χοντρό αλάτι
•λάδι
•ξίδι
•δάφνη
•αλάτι
•πιπέρι
•Πλένετε καλά τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε κάθετα στη μέση, αφαιρώντας το πράσινο κοτσάνι.
•Tις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι.
•Tις απλώνετε πάνω σε τελάρα (που τα έχετε γυρίσει ανάποδα) και τις αφήνετε στον ήλιο και στον αέρα.
•Tις σκεπάζετε με ένα τούλι (για να εμποδίσετε τα έντομα να έρχονται σε επαφή με τις ντομάτες).
•Tις αφήνετε στον ήλιο για 4-5 ημέρες περίπου. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμες, όταν πιέζοντάς τις δεν βγάζουν πλέον καθόλου υγρά.
•Aναμειγνύετε 3 μέρη λάδι, 1 ξίδι, δάφνη, αλάτι και πιπέρι (τόσο όσο θα βάζατε σε μία απλή σάλτσα).
•Bάζετε τις λιαστές ντομάτες σε βάζα με λαδόξιδο, τόσο όσο χρειάζεται για να τις καλύπτει.
Λιαστές ντομάτες σε λάδι
Oι λιαστές ντομάτες σε λάδι μπορούν να διατηρηθούν, εφόσον τις φυλάτε σε μέρος ξηρό (σε ένα ντουλάπι για παράδειγμα), για ενάμιση περίπου χρόνο.
_x000D_