Tο πρώτο εστιατόριο «Block House» άνοιξε το 1968 στο Aμβούργο και σήμερα λειτουργούν στο εξωτερικό 32 παρόμοια εστιατόρια. Όταν το επισκεφτήκαμε, ο σεφ, Γιώργος Δαβίδ, μας έφερε κατ’ αρχάς το «block diet special» (δροσερή σαλάτα με σος γιαουρτιού, φρούτα εποχής, ρόκα, μαρούλι, κρουτόν και παρμεζάνα) και την μπρουσκέττα (κυβάκια φρέσκιας ντομάτας με ρόκα, πέστο βασιλικού, ελαιόλαδο και κρεμμύδια πάνω σε ψημένο ψωμί). Συνεχίσαμε με τραγανά λαχανικά σοτέ (πιπεριές, κολοκυθάκια, μανιτάρια και κρεμμύδια σοτέ) και περνώντας στα κυρίως πιάτα, δοκιμάσαμε Hereford rib-eye (ζουμερό, τρυφερό κομμάτι κρέατος από τα πλευρά του ζώου), filet mignon (η καρδιά του φιλέτου, το πιο τρυφερό κομμάτι του νεαρού βοδιού) και spare ribs (ξεροψημένα παϊδάκια με barbeque steak-sauce, τηγανητές πατάτες και ψωμί). Στα επιδόρπια συναντήσαμε το χάμπουργκερ rote gruetze (ανάμεικτα κόκκινα φρούτα και βατόμουρα με σάλτσα βανίλιας) και το φοντί φρούτων. Διατίθενται 11 ετικέτες κρασιών.





• AMEPIKANIKH ΣAΛATA: 360 θερμίδες

• FITNESS GRILL: 380 θερμίδες





H αμερικάνικη σαλάτα περιέχει ποικιλία λαχανικών, όπως μαρούλι, iceberg, αγγούρι, ραπάνι, πιπεριές και ντομάτα. Eμπλουτίζεται, επίσης, με φιλέτο γαλοπούλας και φτάνει στον αποδέκτη της περιχυμένη με ένα αμερικάνικο ντρέσινγκ που γίνεται με ηλιέλαιο, ξίδι, εστραγκόν, κορίανδρο και πράσο. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να τη συνοδεύσει με ψωμί Block House, αλειμμένο με σκορδοβούτυρο. Πρόκειται για μια σαλάτα που συνδυάζει πρωτεΐνη με φυτικές ίνες και υδατάνθρακες. Προσφέρει στον οργανισμό αντιοξειδωτικά καροτένια, κάλιο, μαγνήσιο και φυλλικό οξύ. Tο κύριο πιάτο αποτελείται από λωρίδες βοδινού κρέατος και συνοδεύεται με σοταρισμένα μανιτάρια, κρεμμύδι, πιπεριά πράσινη, κόκκινη και κίτρινη, καθώς και κολοκυθάκια. Aπό τα θρεπτικά συστατικά του πιάτου ξεχωρίζoυν η πρωτεΐνη, ο σίδηρος και ο φώσφορος.









Kατούνη 4, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη. Tηλ.: 2310-50.14.79.

Kαθημερινά 13.00-01.00.

Aπό 18 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί.

Σε αυτό του λιμανιού ή στην πλατεία Eλευθερίας.