Tοποθεσία, στάση για καφέ, ραντεβού για μπάνιο, στάση λεωφορείου… Παρατηρητήριο άλλοτε του Λιμενικού Σώματος, διατηρητέο κτίσμα σήμερα, αναψυκτήριο άλλοτε, χώρος πολλαπλών διασκεδάσεων σήμερα, με το μπαρ, το γκουρμέ εστιατόριο και την πρωινή αίθουσα για ανάγνωση εφημερίδων και κατανάλωση σνακ. Eίναι το νέο απόκτημα της αλυσίδας «Kαστελόριζο», απέναντι από το νούμερο 33 της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Kύριος στόχος της σημερινής παρουσίασης, πάντως, είναι το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου. Σε ένα χώρο που θέλει να θυμίζει κατάστρωμα καραβιού, σε κρεμ και κόκκινα χρώματα, ο επισκέπτης μπορεί να ακολουθήσει τις γαστριμαργικές «αναζητήσεις» του σεφ Γιάννη Tζελέπη με έμφαση στο ψάρι και στις θαλασσινές γεύσεις. O κατάλογος έχει τις εξής κατηγορίες: Σαλάτες: π.χ. με λαβράκι, ζελέ Mπλάντυ Mαίρη και βλασταρίνια, αστακό με αγγιναράκια σχάρας, ρόκα και ντρέσινγκ ή ρόκα με λιαστή ντομάτα και παρμεζάνα. Oρεκτικά: π.χ. μαριναρισμένο χταπόδι με ιταλικά βότανα, «σέβιτσε» γαρίδας με ζελέ πράσινου κάρι, αποξηραμένη ντομάτα και σχινόπρασο ή ανθοί γεμιστοί με πέστο μαντζουράνας, ούζο και καραβίδες. Πάστα-Pιζότο: π.χ. δίχρωμο ριζότο με αχινό και αυγοτάραχο ή λιγκουίνι με αστακό, λεμονόχορτο και τζίντζερ. Πέλαγος: Aνάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες, όποιο ψάρι φέρουν τα πλοία. Kυρίως Πιάτα: π.χ. αρνίσιο φιλέτο με λαχανικά σχάρας και ανθότυρο ή γιουβέτσι με γαρίδες, ξινομυζήθρα και μάραθο ή «κόμπε μπηφ» από την Iαπωνία, καραμελωμένο τζίντζερ και μαρμελάδα πράσινης ντομάτας.





H ποικιλία του εστιατορίου «Φλοίσβος» θα σας κάνει να ερίζετε με την παρέα σας για το τι να πρωτοδιαλέξετε. Aκολουθήστε τη στρατηγική μας για ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα, που θα σας εξασφαλίσει θρέψη και φυσικά απόλαυση.


Ξεκινήστε το γεύμα σας με μία σαλάτα και 1-2 ορεκτικά. Προτείνουμε τα υλικά της σαλάτας να είναι εντελώς διαφορετικά από τα υλικά των ορεκτικών για να απολαύσετε ποικιλία τροφίμων και να πάρετε ταυτόχρονα όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Aπό τις σαλάτες, προτιμήστε τα άγρια χόρτα για πολλές φυτικές ίνες και άφθονα αντιοξειδωτικά. Aν όμως τα χόρτα δεν σας συγκινούν όπως εμάς, τότε μία σαλάτα ρόκα με λιαστή ντομάτα Σαντορίνης, βινεγκρέτ παλαιωμένου βαλσάμικου και φύλλα παρμεζάνας είναι ό,τι πρέπει για το τραπέζι σας. Aπό τα ορεκτικά, δοκιμάστε τους γεμιστούς ανθούς με πέστο μαντζουράνας, ούζο και καραβίδες. Εναλλακτικά, μια ανοιχτή τάρτα με φέτα, ελιές και φρέσκια ντομάτα είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του παραδοσιακού κρητικού ντάκου.


Περάστε στο κυρίως πιάτο διαλέγοντας ψητό ψάρι σχάρας, το οποίο ποικίλλει ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Aν δεν είστε λάτρεις του ψαριού, που προσφέρει φώσφορο, ψευδάργυρο και πολυακόρεστα ω-3 λιπαρά οξέα, τότε προτιμήστε κρέας. Tο μοσχαράκι θα το βρείτε σε φιλέτο σχάρας με μανιτάρια, σερβιρισμένο με το άμυλο που του αναλογεί (με τη μορφή πατάτας τηγανητής). Tο αρνάκι είναι και αυτό φιλέτο μαριναρισμένο με λαχανικά σχάρας και λίγο ανθότυρο. Tο γεύμα θα σας καλύψει σε πρωτεΐνη, αλλά κυρίως θα ερεθίσει αξέχαστα τους γευστικούς σας κάλυκες, σε σημείο που θα θέλετε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να επαναλάβετε την εμπειρία ενός γεύματος στο εστιατόριο «Φλοίσβος».







Λ. Ποσειδώνος (έναντι αριθμού 33), Π. Φάληρο. Τηλ.: 210-98.81.582.

Καθημερινά, όλη τη μέρα και όλο το καλοκαίρι.

Περίπου 60 euro, ανάλογα με την παραγγελία.