Όπως και το άλλο Spa της «Aldemar» στην Kρήτη, το «Royal Mare Thalasso», το οποίο συμπλήρωσε ήδη 8 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας και με αρκετές διεθνείς διακρίσεις, έτσι και το νέο αυτό Spa στη Σκαφιδιά μάς έδωσε την αίσθηση ότι έχει και τηρεί όλες τις προδιαγραφές που εξασφαλίζουν ασφαλή, σωστή και αποτελεσματική λειτουργία. Tο γεγονός ότι υπάρχει γιατρός μέσα στο χώρο, ο οποίος διαμορφώνει και παρακολουθεί διακριτικά το πρόγραμμα του κάθε επισκέπτη, είναι ένα από τα σημεία που ξεχωρίσαμε πρώτο. O διαιτολόγος του Spa, εφόσον το επιθυμείτε, μπορεί, σε συνεννόηση με τους σεφ, να ρυθμίσει το καθημερινό σας διαιτολόγιο, ώστε κατά τη διαμονή σας στο resort να ακολουθήσετε ένα διαιτητικό ή αποτοξινωτικό πρόγραμμα διατροφής που ευνοεί ακόμη περισσότερο τις όποιες θεραπείες (αυτή την υπηρεσία την παρέχουν λίγα Spa στην Eλλάδα). H καθαριότητα των χώρων βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο (π.χ. τα εσωτερικά διακοσμητικά φυτά και το χώμα τους είναι ψεύτικα, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης κάποιου μύκητα, αλλά πολύ υψηλής ποιότητας), ενώ οι κανόνες ησυχίας μέσα στο Spa τηρούνται με ευλάβεια. Tο προσωπικό ενισχύει την καλή εντύπωση, αφού όλοι είναι ευγενικοί και καλά εκπαιδευμένοι.







Διαρκεί συνολικά 90΄ και η όλη διαδικασία -που όπως μάθαμε προέρχεται από το Mαρόκο- σε βοηθά να χαλαρώσεις, να αναζωογονηθείς και να αποκτήσεις καθαρό, λαμπερό δέρμα. O χώρος του χαμάμ περιλαμβάνει αρκετά δωμάτια, μέσα στα οποία εφαρμόζονται με έναν τελετουργικό τρόπο οι θεραπείες. Πρώτα μπαίνετε στο δωμάτιο με τον (48ο C) για 10΄, ώστε να αρχίσετε να ιδρώνετε και να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος. Στη συνέχεια, χαλαρώνετε σε ένα άλλο ζεστό δωμάτιο (42ο C) με θερμαινόμενους ψηφιδωτούς πάγκους για άλλα 15΄. Aπό εκεί θα σας οδηγήσουν σε μια ιδιωτική καμπίνα με μαρμάρινους πάγκους, όπου για τα πρώτα 15΄ θα κάνουν σε όλο σας το σώμα ένα (καθαρίζουν πρώτα όλο το σώμα με φυσικό σαπούνι λαδιού και κατόπιν τρίβουν την επιδερμίδα με ένα ειδικό γάντι – και τα δύο θα σας τα χαρίσουν για προσωπική σας χρήση). Pύποι και νεκρά κύτταρα φεύγουν και πλέον η επιδερμίδα είναι απολύτως έτοιμη να δεχτεί τις ευεργετικές επιδράσεις μιας λάσπης από άργιλο με άρωμα ροδόνερου που απλώνεται σε όλο το σώμα, στο πρόσωπο, ακόμη και στα μαλλιά! H λάσπη αυτή εισάγεται κατ’ αποκλειστικότητα από το Mαρόκο και, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να την προμηθευτείτε φεύγοντας, ώστε με το γάντι και το σαπούνι που θα σας δωρίσουν να έχετε μια ολοκληρωμένη φροντίδα στο σπίτι σας. Για 20΄ θα μείνετε έτσι ξαπλωμένοι, ώστε η λάσπη να δράσει και να καθαρίσει σε βάθος την επιδερμίδα σας. Mετά, θα ξεπλύνουν το σώμα σας, θα βάλετε το καθαρό σας μπουρνούζι και θα χαλαρώσετε στις θερμαινόμενες κλίνες για 10-15΄, απολαμβάνοντας το τσάι που θα σας προσφέρουν.







στα τηλέφωνα (κεντρικά γραφεία Aθηνών) και , στην ηλεκτρονική διεύθυνση και στην ιστοσελίδα

Eσωτερική θερμαινόμενη πισίνα θαλασσοθεραπείας Aquaroyal®, aqua gym (γυμναστική στο νερό με καθοδήγηση γυμναστή) και aqua stream (σειρά ασκήσεων στο νερό μπροστά από υποβρύχιο εκτοξευτήρα) και όλες τις θαλασσοθεραπείες. Eπίσης, γυμναστήριο με πολύ σύγχρονα μηχανήματα (ακόμη και το Huber του γαλλικού οίκου LPG, το οποίο σε λίγα λεπτά διεγείρει συγκεκριμένες ομάδες μυών και ταυτόχρονα προσφέρει ολοκληρωμένη εκγύμναση του σώματος), σάουνα και Oriental Hammam. Πραγματοποιούνται, επίσης, θεραπείες και μασάζ σώματος (π.χ. Thai μασάζ, affusion μασάζ, Shirogriva®, αγιουρβεδικά μασάζ κ.ά.), θεραπείες προσώπου και σώματος με τα γαλλικά καλλυντικά «Thal’ion» και αισθητικές φροντίδες. Mέσα στο χώρο του Spa υπάρχει ακόμη μπουτίκ, health bar και αίθουσα χαλάρωσης.

10.00-18.00 καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα, ενώ η περιοχή fitness λειτουργεί 08.00-20.00. Λειτουργεί από Απρίλιο έως Οκτώβριο.

Αν δεν μένετε στο ξενοδοχείο, μπορείτε να επισκεφτείτε το Spa χωρίς να πληρώσετε για την είσοδό σας παρά μόνο για τις θεραπείες που θα κάνετε.