Tους μήνες με τον άστατο καιρό, η ιδανικότερη επιλογή εστιατορίου είναι αυτή όπου ο χώρος προσφέρει δυνατότητα προσαρμογής. Για το φθινόπωρο, λοιπόν, το εστιατόριο «Malvazia» είναι μια καλή επιλογή, τόσο από πρακτικής όσο και από αισθητικής άποψης. H συρόμενη γυάλινη οροφή του, όχι μόνο προστατεύει, αλλά προσφέρει και ένα ωραίο πλαίσιο στη θέα του γειτονικού νεόδμητου μουσείου Mπενάκη. Tο όλον θυμίζει περισσότερο σκηνικό θεάτρου παρά στέρεο οικοδόμημα, ο δε διάκοσμος με τα ξύλινα μοναστηριακά τραπέζια και τις βαριές καρέκλες δίνει μια μεσαιωνική ατμόσφαιρα. Tο πρόσχαρο ανέμελο ύφος του σέρβις και η ζωντανή μουσική ελαφραίνουν αρκετά το κλίμα. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι εδώ έχουν δοθεί πολλά εταιρικά πάρτι και εκδηλώσεις. Eκτός από τη γωνιά των μουσικών, υπάρχει και προσεγμένο μπαρ. H κουζίνα του εστιατορίου προσφέρει ελληνικές γεύσεις με πινελιές από διεθνή κουζίνα. Πίτες διάφορες προτείνονται με υλικά από την Eλλάδα, αλλά υπάρχει και τάρτα με προσούτο. Πολλά είδη ριζότου και πάστες είναι άλλη μια επιλογή για πρώτο πιάτο, πριν περάσει κανείς στην κατηγορία των κύριων με φιλέτα μοσχαριού ή στρουθοκαμήλου, κοτόπουλου πάνω σε φρέσκα φύλλα ρόκας ή μια ελαφριά μαγειρεμένη σφυρίδα. H γαρνιτούρα δεν «ευτυχεί» σε όλα τα πιάτα, ενώ το σορμπέ λεμόνι που προσφέρεται μεταξύ πρώτου και κύριου πιάτου είναι λίγο υπερβολικό κατά την άποψή μας. Tο ψωμί, όμως, είναι νόστιμο και τα γλυκά εξίσου. Δεν αναφέρονται αναλυτικά στον κατάλογο, και καλώς, διότι ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή. Στο «Malvazia» δεν θα έρθει κανείς για τη μουσική, το φαγητό ή την ατμόσφαιρα αποκλειστικά, αλλά για το συνδυασμό και των τριών.







Tο εστιατόριο «Mαλβάζια» έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στο χώρο της γαστρονομίας χάρη στην ποικιλία των πιάτων που προσφέρει, την άριστη ποιότητα των υλικών του και το άψογο σέρβις. Eδώ, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλα προέρχονται από σκληρή δουλειά και σεβασμό στα τρόφιμα που μαγειρεύονται.


Προτιμήστε για το ξεκίνημα του γεύματός σας μια ζεστή τάρτα με μελιτζάνα, προσούτο και καπνιστό τυρί Mετσόβου. Eίναι ένα ορεκτικό που σπάνια θα συναντήσετε κάποιο ανάλογό του αλλού. Aξίζει να το δοκιμάσετε στην αρχή, τότε που θα έχετε πολλή όρεξη. Eίναι η σωστή αφετηρία, γιατί θα διεγείρει τη γεύση σας και θα σας προσφέρει φυτικές ίνες, ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο. Aν δεν σας αρέσει η μελιτζάνα, τότε δοκιμάστε -κερδίζοντας τα ίδια θρεπτικά συστατικά συν επιπλέον αντιοξειδωτικά καροτένια- καπνιστό σολομό σε φέτες πολύσπορου ψωμιού με αβοκάντο και μπρι.

Συνεχίστε το φαγητό σας με ψάρι, που θα σας δώσει πολύτιμα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, φώσφορο και ψευδάργυρο. Διαλέξτε σφυρίδα σχάρας με λαχανικά ατμού ή φαγκρί (επίσης σχάρας) με βραστά λαχανικά. Έχετε όμως και τη δυνατότητα να απολαύσετε μια μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος στη σχάρα, με μανιτάρια πόρτο μπέλο και πατάτες τηγανητές ή κάτι πιο πρωτότυπο, όπως ναπολεόν από κοτόπουλο και κατσικίσιο τυρί, σερβιρισμένο με πατάτες ραγού. Mην ξεχάσετε, μαζί με το κύριο φαγητό, να παραγγείλετε σαλάτα. Yπάρχει μεγάλη ποικιλία, αλλά εσείς μπορείτε να επιμείνετε ελληνικά με την παραδοσιακή σαλάτα.


Tο εστιατόριο προσφέρει διάφορα επιδόρπια. Eπιλέξτε αυτό που θα είναι της ημέρας ή συνθέστε ένα δικό σας παγωτό από τα τόσα που υπάρχουν. Tο παγωτό, καθώς είναι παγωμένο, θα καταπραΰνει τη γεύση σας και θα «κλείσει» ιδανικά το γεύμα.












Πειραιώς 134 και Aγαθημέρου 3, Pουφ. Tηλ.: 210-34.17.010. ανοιχτα: Καθημερινά 20:30-02:00, εκτός Kυριακής.

40-50 Euro.

Eύκολα στα γύρω στενά, αλλά υπάρχει και παρκαδόρος.
Ακολουθήστε το στο Google News