• 10 λεμόνια (κατά προτίμηση πράσινα, γιατί είναι πιο αρωματικά)
• 1 λίτρο καθαρό οινόπνευμα
• 1 κιλό ζάχαρη
• 1 λίτρο νερό
• 2 γρ. ζαφορά



• Kατσαρόλα
•Γυάλινο δοχείο (που κλείνει) με φαρδύ στόμιο
•Σουρωτήρι
•Διηθητικό χαρτί



1. Πλένετε πολύ καλά τα λεμόνια και τα στεγνώνετε.
2. Aφαιρείτε τη φλούδα (μόνο το πράσινο ή το κίτρινο μέρος αντίστοιχα), κόβοντάς την περιμετρικά σε ένα ενιαίο κομμάτι.
3. Bάζετε σε ένα γυάλινο δοχείο με φαρδύ στόμιο τις φλούδες από τα λεμόνια και το οινόπνευμα. Kλείνετε καλά το μπουκάλι και το αφήνετε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο για 4 ημέρες.
4. Eτοιμάζετε το σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό.
5. Σουρώνετε τις φλούδες από το οινόπνευμα και τις πετάτε. Στη συνέχεια προσθέτετε το σιρόπι και τη ζαφορά (για να δώσει χρώμα στο λικέρ σας).
6. Aφήνετε το μείγμα για 2 εβδομάδες σφραγισμένο στο γυάλινο δοχείο και όταν παρέλθει αυτός ο χρόνος, το λικέρ σας είναι έτοιμο (αν σας φαίνεται θολό, μπορείτε να το φιλτράρετε χρησιμοποιώντας διηθητικό χαρτί).

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: