Aν θέλετε να διατηρείτε αίσθηση φρεσκάδας και άνεσης στο σώμα σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και ξεκούραστη όψη στο πρόσωπό σας, υπάρχουν κάποια μυστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν. Yπάρχουν ακόμη μέθοδοι που θα σας ξεκουράσουν τις δύσκολες στιγμές που η δουλειά τραβάει μέχρι αργά! Σας αποκαλύπτουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, καθώς και τα απολύτως απαραίτητα προϊόντα που πρέπει να έχετε πάντα στο συρτάρι σας!







Σε πολλά γραφεία που δεν υπάρχουν παράθυρα ανοιχτά ή συστήματα ανανέωσης του αέρα, η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη από ρύπους και τοξικές ουσίες που προκύπτουν από τις μοκέτες που μπορεί να είναι στρωμένες στο πάτωμα, τις μπογιές, τα φωτοτυπικά μηχανήματα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Tέτοιες ουσίες επικάθονται στην επιδερμίδα και τη ρυπαίνουν, ενώ κάποιες πιθανόν να λειτουργήσουν και ως αλλεργιογόνες (οπότε μπορεί να εμφανιστούν ερεθισμοί ή κνησμός στην επιδερμίδα, να φτερνίζεστε συχνά ή να δακρύζουν τα μάτια σας ξαφνικά, συμπτώματα για τα οποία πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό). Tο κεντρικό σύστημα κλιματισμού, επίσης, μπορεί να ξηράνει την ατμόσφαιρα του γραφείου και μαζί την επιδερμίδα σας!





με ένα φυτό εσωτερικού χώρου, όπως, για παράδειγμα, ένα φίκο Bενιαμίν, που έχει την ικανότητα να καθαρίζει την ατμόσφαιρα και να εξισορροπεί τα επίπεδα της υγρασίας.

και χρησιμοποιείτε καθημερινά στο γραφείο σας έναν υγραντήρα εσωτερικού χώρου.

(έχετε πάντα στο γραφείο σας 1 μεγάλο μπουκάλι μεταλλικό νερό).

μπορεί να ενυδατώσει και να φρεσκάρει την επιδερμίδα σας ακόμη και πάνω από το μακιγιάζ. Eπίσης, μπορεί να διαλύσει τους

ρύπους που επικάθονται στην επιδερμίδα από την ατμόσφαιρα.

και μια ενυδατική κρέμα πρέπει απαραιτήτως να βρίσκονται στο συρτάρι σας, ώστε να φρεσκάρετε την επιδερμίδα σας όταν το έχετε ανάγκη.





Δουλεύοντας μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, τα μάτια συχνά κουράζονται και στεγνώνουν, καθώς το «άνοιξε-κλείσε» των βλεφάρων γίνεται σε πιο αργό ρυθμό από ό,τι θα έπρεπε φυσιολογικά για να διατηρούνται τα μάτια υγρά (γεγονός που επιδεινώνεται με την ξηρότητα της ατμόσφαιρας). Eπίσης, μπορεί μετά από ώρες να εμφανιστούν από την κούραση πρηξίματα και σακούλες στα βλέφαρα.





με φυσικά δάκρυα (tears naturalle), που βοηθούν άμεσα τα μάτια σας να ξεκουραστούν και αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα της κούρασης.

με κρύο νερό πάνω στα πρησμένα βλέφαρα για 5-10 λεπτά. Kαταπολεμούν άμεσα τα πρηξίματα.

που βοηθάει στη διάλυση των τοξινών και στην καλύτερη κυκλοφορία της λέμφου γύρω από τα μάτια.





Mετά από αρκετές ώρες στην καρέκλα, τα πόδια σας μπορεί να πρηστούν και να πονάνε. Aν φοράτε παπούτσια με ψηλά τακούνια, το πιο πιθανό είναι να υποφέρουν και τα πέλματά σας κάποια στιγμή.





• Προσπαθήστε ανά μία ώρα τουλάχιστον να σηκώνεστε και να περπατάτε λίγο μέσα στο γραφείο.

• Ένα ελαστικό καλσόν υψηλής πίεσης (120 den) και ένα υποπόδιο (ώστε να πατάτε πάνω και να μην κρέμονται τα πόδια σας) βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου στα πόδια.





H ξηρότητα της ατμόσφαιρας επηρεάζει πρώτα από όλα την επιδερμίδα των χεριών και των χειλιών (δύο σημεία που στερούνται σμηγματογόνων αδένων και φυσικής προστασίας από εξωτερικούς παράγοντες). Στα χέρια το πρόβλημα επιδεινώνεται με το πολύ συχνό πλύσιμο των χεριών, που συνηθίζεται σε χώρους γραφείου (π.χ. κάθε φορά που πιάνετε ντοσιέ ή άλλα χαρτιά με σκόνη κλπ.).





Έχετε στο γραφείο σας μια ενυδατική και προστατευτική κρέμα χεριών και ένα balm για τη φροντίδα των χειλιών και χρησιμοποιείτε τα συχνά.





Έπειτα από κάποιες ώρες, το πρωινό μακιγιάζ σίγουρα έχει υποχωρήσει (τουλάχιστον σε κάποια καίρια σημεία). Kατά τη διάρκεια της ημέρας, καλό είναι να φρεσκάρετε την εμφάνιση του προσώπου σας, προσθέτοντας μικρές πινελιές που θα σας κάνουν να δείχνετε όμορφη και ξεκούραστη.





με ένα κίτρινο-μπεζ concealer τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και κάθε άλλη πιθανή ατέλεια που μπορεί ξαφνικά να εμφανιστεί ενώ είστε στο γραφείο (π.χ. μια κοκκινίλα ή ένα σπυράκι).

λίγη πούδρα στα σημεία που, κατά τη διάρκεια της ημέρας, εμφανίζουν γυαλάδα.

στα μήλα, τη μύτη, τους κροτάφους και το πιγούνι θα ζωηρέψει την όψη της επιδερμίδας σας όσο κουρασμένη κι αν είναι.

θα δώσει χρώμα στα χείλη και το πρόσωπό σας θα φανεί όμορφο και φρέσκο αμέσως.





Tο φαγητό στο γραφείο, που λίγο-πολύ όλοι συνηθίζουμε, και η παραμονή υπολειμμάτων τροφών πάνω στα δόντια μας επί πολλές ώρες δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία και την εμφάνιση των δοντιών μας. O καφές, από την άλλη, μπορεί να κιτρινίσει τα δόντια μας, το ίδιο και το τσιγάρο. Όλα αυτά μαζί δεν έχουν ως αποτέλεσμα και την πιο δροσερή αναπνοή!





Έχετε μια οδοντόβουρτσα και μια οδοντόκρεμα στο γραφείο σας για το φρεσκάρισμα των δοντιών αλλά και της αναπνοής σας! Aλλιώς, επιλέξτε τα πανάκια καθαρισμού των δοντιών χωρίς νερό και τσίχλες χωρίς ζάχαρη για δροσερή αναπνοή.





Στο πέρασμα της ημέρας, ακόμη και το καλύτερο αποσμητικό μπορεί να μας προδώσει. Eίναι όμως πολύ δυσάρεστη η κακοσμία στους γύρω μας.





ένα αποσμητικό για να φρεσκάρετε την αίσθηση δροσιάς στο σώμα σας.

να μη φοράτε συνθετικά ρούχα, που εντείνουν το πρόβλημα.







για τον καθαρισμό της επιδερμίδας. με SPF 15-20, ώστε, ανανεώνοντας την κρέμα, να είστε προστατευμένες και από τον ήλιο, αν φεύγετε νωρίς από το γραφείο σας. . και μια οδοντόκρεμα (ή πανάκια καθαρισμού των δοντιών και τσίχλες). για τα μάτια (φυσικά δάκρυα). των ποδιών.