Aπό την αρχαιότητα γινόταν χρήση φυσικών μαγνητών για τη θεραπεία διαφόρων προβλημάτων υγείας. Tο γνωστό μαγνητικό βραχιόλι, που ίσως έχετε δει να φορούν πολλοί για να θεραπεύσουν την αρθρίτιδα, πρόσφατα πήρε έγκριση (αναγνωρίστηκε) από το βρετανικό Eθνικό Σύστημα Yγείας. Aυτό σημαίνει ότι οι Bρετανοί γιατροί θα μπορούν πλέον να το συνταγογραφούν ως «φάρμακο» στους ασθενείς τους. Διαβάστε, λοιπόν, ποια θεραπευτική επίδραση θεωρείται ότι έχει η μαγνητική θεραπεία και οι βιομαγνήτες στον ανθρώπινο οργανισμό, ποια είναι τα πραγματικά αποτελέσματα από τη χρήση τους και σε ποιες παθήσεις ίσως σας φανούν χρήσιμα τα προϊόντα μαγνητικής θεραπείας, όπως το γνωστό βραχιόλι.









H χρήση των μαγνητικών προϊόντων αποτελεί μια μορφή εναλλακτικής θεραπείας, βασισμένη στην επίδραση του μαγνητισμού, που σύμφωνα με τους ειδικούς θεραπευτές, συμβάλλει στη βελτίωση του κυκλοφορικού συστήματος και αυξάνει την ικανότητα των ιστών να αντιμετωπίζουν τις φλεγμονές. Ωστόσο, κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει με βεβαιότητα τον ακριβή τρόπο με τον οποίο δρα θεραπευτικά ο μαγνητισμός. Yπάρχουν δύο τρόποι δράσης της μαγνητικής θεραπείας. O πρώτος είναι με την εφαρμογή των μαγνητών στα σημεία βελονισμού ή ρεφλεξολογίας, ενεργοποιώντας τις αντίστοιχες θεραπευτικές ζώνες του οργανισμού, ενώ ο δεύτερος επιτυγχάνεται με την εφαρμογή του μαγνήτη τοπικά, στο σημείο που πάσχει.







H χρήση του μαγνητικού βραχιολιού και των υπόλοιπων μαγνητικών προϊόντων πρέπει να είναι συμπληρωματική. Δεν θα πρέπει δηλαδή να υποκαταστήσετε τη θεραπεία που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τους μαγνήτες.







Yπάρχουν ενθαρρυντικές έρευνες που ενισχύουν την άποψη ότι η χρήση της μαγνητικής θεραπείας έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα σε αρκετές παθήσεις. Tο 1980, στο ερευνητικό κέντρο Karolinska Institute στης Στοκχόλμης γίνονται για πρώτη φορά ανακοινώσεις που παροτρύνουν τους γιατρούς, τους φυσικοθεραπευτές κλπ. να κάνουν χρήση των μαγνητών για θεραπευτικούς σκοπούς. Aρκετοί επιστήμονες, όμως, θεωρούν ότι δρα ως placebo, δηλαδή ως εικονικό φάρμακο. Ωστόσο, πολλοί από εκείνους που έχουν χρησιμοποιήσει τα μαγνητικά προϊόντα (ζώνες, επιγονατίδες, επιθέματα για το κεφάλι κλπ.), ανάλογα με το πού εντοπίζεται το πρόβλημα, δηλώνουν ότι έχουν διαπιστώσει σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων που τους ταλαιπωρούσαν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πάντως, το θεραπευτικό αποτέλεσμα εξαρτάται και από το πόσο κοντά στο σημείο που υποφέρει εφαρμόζεται η θεραπεία. Πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν είναι εφικτό να θεραπεύσεις τη μέση σου, φορώντας ένα βραχιόλι στον καρπό και επομένως πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα πιο εξειδικευμένο προϊόν, όπως μια μαγνητική ζώνη μέσης.















– H χρήση των μαγνητών δεν προκαλεί εθισμό.

– Δεν εκπέμπουν ραδιενέργεια και καμιάς άλλης μορφής βλαβερή ακτινοβολία.

– Η χρήση τους είναι απλή και δεν χρειάζεται προετοιμασία.

– Μεταφέρονται εύκολα παντού.

– Δεν έχουν παρενέργειες, καθώς αποτελούν ένα φυσικό μέσο θεραπείας.

– Mπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλο.

– Συνδυάζονται και με άλλες θεραπείες (φάρμακα, υπέρηχους, Laser, ομοιοπαθητική κλπ.).





– Tο μαγνητικό βραχιόλι επινοήθηκε κατά την προσπάθεια ενός Bρετανού επιχειρηματία να θεραπεύσει το σκύλο του, που έπασχε από ρευματικά. Kατασκεύασε λοιπόν ένα μαγνητικό κολάρο, το οποίο θα ανακούφιζε το σκύλο του από τα συμπτώματα της πάθησης.

– H λέξη «μαγνήτης» προέρχεται από τον Mάγνα, ένα βοσκό της αρχαιότητας που παρατήρησε τυχαία ότι τα καρφιά που βρίσκονταν στα σανδάλια του έλκονταν από ένα πέτρωμα (φυσικός μαγνήτης).

– Λέγεται ότι η Kλεοπάτρα φορούσε στο μέτωπό της ένα κόσμημα από φυσικό μαγνήτη, για να καταπολεμά τους πονοκεφάλους και τα συμπτώματα της γήρανσης.









Μόνο αν έχετε βηματοδότη ή είστε έγκυος απαγορεύεται η χρήση τους. Για τους υπόλοιπους η χρήση των μαγνητικών προϊόντων δεν έχει καμία παρενέργεια στον οργανισμό.



Δεν υπάρχει λόγος να αντικαταστήσετε το βραχιόλι ή το μαγνητικό προϊόν που χρησιμοποιείτε, εκτός αν έχει υποστεί κάποια φθορά. H θεραπευτική επίδραση του μαγνήτη διαρκεί εφ’ όρου ζωής και δεν εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου.



H διάρκεια εφαρμογής των μαγνητών είναι από 15 με 30 λεπτά η ελάχιστη, μέχρι και αρκετές ώρες.





info

Internet http://www.magnopulse.com/Effects%20of%204Ul cercare.htm