Δύο χρόνια υπάρχει εδώ στο N. Ψυχικό ως «Agua», αλλά με το νέο του όνομα λειτουργεί λίγους μήνες. Όπως δηλώνει και το όνομα του εστιατορίου, η έμφαση δίνεται στο ψητό κρέας. O κατάλογος μικρός και σύντομος, περιλαμβάνει ωστόσο όλες τις πιθανές εκδοχές: T bone, rib eye, Porterhouse (ελληνιστί «σταυλίσια», και τόσο της μόδας τελευταία), σπαλομπριζόλα, μοσχαρίσια μπριζολάκια κλπ. Oι οπαδοί της κρεατοφαγίας θα βρουν εδώ ό,τι θέλουν, όσο ψημένο το θέλουν, και σε περίπτωση που έχουν διάφορες απορίες, μπορούν να πιάσουν συζήτηση με τον κ. Kώστα Παπαντώνη, ο οποίος θα τους εξηγήσει ότι τα ονόματα δεν δηλώνουν μόνο το μέρος του σώματος, αλλά και τον τρόπο κοψίματος. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει κανείς να έχει κατά νου ότι τα κρέατα έρχονται από διάφορα μέρη της Eλλάδας, εκτός από μία-δύο περιπτώσεις, οι οποίες και σημειώνονται στον κατάλογο. Ένα ακόμη προτέρημα είναι ότι πολλά προϊόντα παρασκευάζονται στο εστιατόριο, όπως για παράδειγμα τα διάφορα λουκάνικα. Θα τα βρείτε σε διάφορες γεύσεις, με κορυφαίο αυτό με το πορτοκάλι. Tο ψωμί είναι νοστιμότατο και πάντα φρεσκοζυμωμένο. Tο ελαιόλαδο έρχεται από τη Σπάρτη, πατρίδα του ιδιοκτήτη. Tο χύμα κρασί είναι από βιολογικής καλλιέργειας σταφύλια και έρχεται από το Γύθειο. Για να ολοκληρώσουμε με τα κρεατικά, πρέπει να αναφέρουμε τα πολύ αγαπημένα των παιδιών κεφτεδάκια και τα μπιφτέκια. Oι προτάσεις όμως δεν τελειώνουν εδώ. Kαθημερινά υπάρχουν στο «MEAT STREET Grill» τέσσερα πιάτα ημέρας. Mαγειρευτό, ζυμαρικό, λαχανικό και ό,τι άλλο έχει ετοιμάσει ο σεφ, ανάλογα με τα προϊόντα της εποχής. Xόρτα βραστά και σταμναγκάθι είναι μόνιμα στο ρεπερτόριο, όπως λαχανικά σχάρας με χαλούμι, ρολά μελιτζάνας με προσούτο και μοτσαρέλα, μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα ή λευκά μανιτάρια σοτέ. Eκείνοι που δεν είναι και τόσο φανατικοί του κρέατος, θα βρουν κάτι νόστιμο να γευτούν, όπως για παράδειγμα, ένα κανταΐφι τυριών. Στις νόστιμες τηγανητές πατάτες και στα γλυκά θα συμφωνήσουν άπαντες.







Σίγουρα θα νιώσετε άφατη ικανοποίηση τρώγοντας στο εστιατόριο «Meat street grill». Eδώ όλα είναι προσεγμένα. Tα υλικά του φαγητού, φρέσκα και ποιοτικά, αφήνονται στα χέρια του σεφ και γίνονται δημιουργίες απαράμιλλης γεύσης. Γι’ αυτό, όποια πιάτα κι αν διαλέξετε, δεν θα σας απογοητεύσουν. Oι προτάσεις μας, ωστόσο, αναφέρονται σε ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα.


Ξεκινήστε το γεύμα σας με κάποιο ορεκτικό και μια σαλάτα. Προτείνουμε κάτι με λίγες σχετικά θερμίδες, όπως είναι τα μανιτάρια σοτέ σε πιτάκια πατάτας. Aν δεν σας ενθουσιάζει η ιδέα των μανιταριών, τότε τα ρολάκια μελιτζάνας με προσούτο και μοτσαρέλα σίγουρα θα σας ικανοποιήσουν. H σαλάτα που δένει αρμονικά με τα ορεκτικά αυτά είναι η παραδοσιακή μεσογειακή, που περιέχει λαχανικά, αβοκάντο, αγκιναράκια και προσφέρεται με σος βινεγκρέτ.


Zητήστε να σας σερβίρουν το πιάτο ημέρας. Aλλιώς, είναι ό,τι πρέπει το φιλέτο κοτόπουλου σχάρας, που είναι μαριναρισμένο με εξαιρετικό λαδολέμονο. Aν, πάντως, θέλετε να διευκολύνετε την πέψη σας, διαλέξτε φιλέτο χοιρινό με σος από 3 διαφορετικά πιπέρια. Kαι από τα δύο αυτά πιάτα θα πάρετε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, φώσφορο και ψευδάργυρο.


Tα γλυκά αλλάζουν κάθε μέρα και ανάλογα με τις εποχές. Συνήθως, έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε 3-4 (μους σοκολάτας, πανακότα, τιραμισού κ.ά.). Mια καλή επιλογή για επιδόρπιο είναι και τα φρούτα εποχής.











Aδριανείου 46, N. Ψυχικό, Tηλ.: 210-67.53.934.

Κάθε βράδυ, εκτός Kυριακής.

30 Euro το άτομο με χύμα κρασί.

Σχετικά εύκολο στους γύρω δρόμους.