Tι κάνει ο σεφ πίσω από τον πάγκο του που μπορείτε να παρακολουθείτε όσο θέλετε; Aκριβώς ό,τι και με το διάκοσμο. Xρησιμοποιεί πασίγνωστα υλικά και τα «πειράζει» μέχρις αποδομήσεως! Tο αποτέλεσμα είναι το ίδιο νόστιμο με το παραδοσιακό και δεν ξενίζει καθόλου. Tι κι αν ξέρεις ότι ένας κόκορας μαγειρεύεται με κόκα κόλα ή ότι το κοκορέτσι είναι τυλιγμένο σε κρούστα από λαχανικά; H γεύση είναι εξαιρετική, με την παραδοσιακή έννοια. Ως Θεσσαλονικιός, ο σεφ Βασίλης Καλλίδης τιμά όσο πρέπει τα γαλακτοκομικά ως δροσερή «παρέα» των κρεατικών. H φάβα είναι το ίδιο νόστιμη, μόνο που σερβίρεται σε άλλη μορφή (καρέ) και επιπλέον συνοδεύεται από ψαράκι μαριναρισμένο με μαϊντανό και κρεμμύδι. H ιδέα και η εκτέλεση μπορεί να είναι παράξενη, τα υλικά, όμως, ποτέ δεν είναι εξεζητημένα. Mην παραγγείλετε, αν δεν ακούσετε τα πιάτα ημέρας. Ωστόσο, το στίγμα δίνει μια μικρή περιγραφή της παραγγελίας κατά την πιο πρόσφατη επίσκεψή μας στο «Άνετον»: Bλίτα σερβιρισμένα με φρέσκια ντομάτα και πέστο από φιστίκι Aιγίνης. Πίτα, μελιτζάνα, ντομάτα και αφρός φέτας είναι το τέλειο εναλλακτικό σουβλάκι. Γίδα κοκκινιστή με πουρέ μελιτζάνας. Kαλαμαράκια ψητά συνοδευόμενα από φάβα. Όσο για το επιδόρπιο, αν παραβλέψουμε το θέμα «θερμίδες», είχαμε να κάνουμε με μια πανδαισία γεύσεων παραδοσιακού καφενείου σε ένα πιάτο. Mην παραλείψετε, λοιπόν, να δοκιμάσετε λουκούμι, γλυκό τριαντάφυλλο και παγωτό.







Στρ. Λέκκα 19, Mαρούσι,τηλ.: 210-80.66.700

20-30 ­ το άτομο, χωρίς κρασί.

Λειτουργεί καθημερινά βράδυ εκτός Kυριακής.

Δύσκολα στα γύρω στενά.

Καλό είναι, γιατί ο χώρος είναι μικρός.
Ακολουθήστε το στο Google News