Σας στηρίζουν, σας πηγαίνουν όμορφες βόλτες, αγγίζουν τη θάλασσα για εσάς! Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να περιποιηθείτε και εσείς τα πόδια σας, να τα ξεκουράσετε και να τα αναζωογονήσετε. Αφιερώστε λίγο χρόνο για την απολέπιση και την ενυδάτωσή τους, ώστε να τα διατηρήσετε υγιή και όμορφα. Σας προτείνουμε τα καλύτερα φυσικά συστατικά και σπιτικές συνταγές, για την εύκολη φροντίδα τους.





Η τριβή από τα κλειστά παπούτσια και το περπάτημα καταπονούν τα πόδια, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημεία με σκληρό δέρμα και κάλους. Η απολέπιση αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και βοηθά το δέρμα να διατηρηθεί μαλακό και λείο.





Oι καλοκαιρινές δραστηριότητες, η θάλασσα και ο ήλιος, ταλαιπωρούν και ξηραίνουν την επιδερμίδα των ποδιών. Η καθημερινή ενυδάτωση, ειδικά το βράδυ πριν κοιμηθείτε, είναι απαραίτητη.





Κάθε βήμα που κάνετε θέτει σε κίνηση έναν ολόκληρο μηχανισμό στους μυς και στα οστά, προκειμένου το πέλμα να αντέξει το βάρος του σώματός σας. Η ορθοστασία, τα ακατάλληλα παπούτσια, αλλά και τα περιττά κιλά, επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το πέλμα.











Να μουλιάσετε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και να τρίψετε τα προβληματικά σημεία με μια λίμα ποδιών, μια ελαφρόπετρα ή ένα scrub. Το μυστικό για να αποφύγετε τις σκληρύνσεις είναι να απολεπίζετε τα πέλματα συχνά και όχι όταν έχει ήδη δημιουργηθεί το πρόβλημα.



Σπάστε 4 κουκούτσια από βερίκοκο, βγάλτε την ψίχα τους και χτυπήστε την καλά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πολτός. Ρίξτε μέσα 2 κουταλιές βρόμη και σταδιακά μερικές σταγόνες βερικοκέλαιο (όσες χρειαστούν μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα). Χρησιμοποιήστε το μείγμα σαν scrub σε βρεγμένα πόδια και κάντε μασάζ για λίγα λεπτά, ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα.



Βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.

Απομακρύνει από την επιφάνεια της επιδερμίδας τα νεκρά κύτταρα.











Διατηρήστε την ενυδατική κρέμα για τα πόδια στο ψυγείο. Όχι μόνο θα τα ενυδατώσει, αλλά και θα τα δροσίσει. Επίσης, πέρα από την καθημερινή ενυδάτωση, μπορείτε 1-2 φορές την εβδομάδα να απλώνετε μια ενυδατική μάσκα ή ένα παχύ στρώμα κρέμας, να την αφήνετε για 10-20 λεπτά και να αφαιρείτε τα υπολείμματα.



Ζεστάνετε σε μπεν-μαρί 2 κουταλιές βούτυρο κακάο και αναμείξτε το με 2 κουταλάκια βάμμα καλέντουλας. Προσθέστε 2 κουταλιές άνθη καλέντουλας και 1 κουταλιά άνθη χαμομηλιού. Ανακατέψτε πολύ καλά. Χρησιμοποιήστε αυτή την ενυδατική κρέμα, για να κάνετε μασάζ στα πέλματα.



Ενυδατώνει σε βάθος.

Καταπραΰνει κοκκινίλες και κάθε είδους ερεθισμούς.

Θρέφει, απαλύνει, ενυδατώνει.











Ένα ποδόλουτρο με χλιαρό νερό, στο οποίο θα έχετε ρίξει 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή μερικά άλατα, θα ανακουφίσει άμεσα τα πόδια σας. Επίσης, μπορείτε να κυλήσετε τα πέλματά σας πάνω σε ένα κρύο κουτάκι αναψυκτικού. Βοηθάει πραγματικά!



Αναμείξτε καλά στο μπλέντερ τα εξής συστατικά: 1 μικρό αγγούρι, 6 κουταλιές γιαούρτι, 2 κουταλιές φρέσκια μέντα, 1 κουταλιά καολίνη ή πράσινη άργιλο και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντα. Απλώστε τη μάσκα στα πόδια σας, περιμένετε να στεγνώσει περίπου 10-15 λεπτά και ξεβγάλτε με κρύο νερό.



Αναζωογονεί και ξεκουράζει.

Δροσίζει και ανακουφίζει.



Βιβλιογραφία: «Recipes for Natural Beauty», Katie Spiers, εκδόσεις Marshall.