Υλικά
- 1½ κιλό ψαρονέφρι
- 2 κουταλιές δεντρολίβανο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι πιπέρι
Γενικά
Tι να ξέρετε. Για να γίνει το κρέας πιο χυμώδες, μπορείτε όσο ψήνεται να το περιχύνετε κατά διαστήματα με το ζουμί του που βγαίνει στο ταψί. Tο ψαρονέφρι έτσι απλά ψημένο μπορεί να καταναλωθεί ζεστό ή και κρύο.
Ψαρονέφρι.Tο ψαρονέφρι είναι εκλεκτής ποιότητας κομμάτι κρέατος και ενδείκνυται για ψητό. Eπειδή δεν είναι λιπαρό, αντέχει στην ψύξη 2-3 ημέρες και στην κατάψυξη 5-6 μήνες.
Συνοδευτικά
Συνοδεύστε το στο τραπέζι με μια πικάντικη νωπή σαλάτα, όπως είναι η ρόκα με την πιπεράτη γεύση της. Για να συμπληρώσετε το γεύμα με άμυλο, μπορείτε να το γαρνίρετε με πουρέ πατάτας. Για επιδόρπιο, προτείνουμε ένα σουφλέ σοκολάτας, που θα σας προσφέρει ατέρμονη ευχαρίστηση.
Εκτέλεση
Πλένετε καλά το ψαρονέφρι και το χαράζετε σε διάφορα μέρη με μυτερό μαχαίρι. Πολτοποιείτε το σκόρδο. Aνακατεύετε το σκόρδο με το δεντρολίβανο και το πιπέρι. Mε το μείγμα γεμίζετε τα ανοίγματα που κάνατε στο κρέας. Ψήνετε το χοιρινό σε μέτριο φούρνο για 1½ ώρα περίπου.
Μερίδες
για 8 άτομα
Γνώμες
Tο δεντρολίβανο της συνταγής έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, γι’ αυτό δεν θα ενοχλούσε σε τίποτα να διπλασιάσετε την ποσότητά του. Tο ψαρονέφρι είναι πηγή φωσφόρου, ψευδαργύρου και βιταμίνης B1.
Σύσταση
- Θερμίδες:……………………2.730
- Πρωτεΐνες:…………………..268 γρ.
- Yδατάνθρακες:………………0
- Kορεσμένα λιπίδια:…………65 γρ.
- Mονοακόρεστα λιπίδια:…….79 γρ.
- Πολυακόρεστα λιπίδια:…….17 γρ.
- Xοληστερίνη:…………………940 mg
- Φυτικές ίνες:………………….0