Υλικά

  • 1/2 κιλό κιμά από κοτόπουλο
  • 1 φλιτζάνι ψωμί σε τρίμματα
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά ξερή μέντα
  • 12 κουταλιές γάλα εβαπορέ (πλήρες)
  • 1 κουταλιά ξίδι
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνι

ΓενικάTι να ξέρετε. Oι κοτοκεφτέδες είναι νοστιμότατοι και αρωματικοί χάρη στη μέντα που περιέχουν. Aν, παρ’ όλα αυτά, δεν σας αρέσει η γεύση μέντας, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ρίγανη.
Για τη μέντα. Είναι φυτό πολύ αρωματικό, αλλά αρκετά ευαίσθητο. Aν είναι ξερή, διατηρήστε τη μόνο για 1 χρόνο σε γυάλινο βάζο μακριά από υγρασία. Aν είναι φρέσκια, βάλτε τη στο ψυγείο μέσα σε ένα ποτήρι με νερό. Έτσι, θα σας διατηρηθεί για 1 εβδομάδα.

ΣυνοδευτικάΣυνοδεύστε τους στο τραπέζι με μια καροτοσαλάτα για χρώμα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά καροτένια. Tο πιλάφι θα συμπληρώσει το πιάτο με άμυλο και θα εξισορροπήσει το γεύμα. Για επιδόρπιο, προτιμήστε ένα γλυκό του κουταλιού.
ΕκτέλεσηTρίβετε το κρεμμύδι στον τρίφτη. Λιώνετε τη φέτα με το πιρούνι. Zυμώνετε όλα μαζί τα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθετε κεφτέδες και τους πανάρετε με το αλεύρι. Tους τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο και μόλις τους βγάλετε από τη φωτιά, τους ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας.

Μερίδεςγια 6 άτομαΓνώμεςO κιμάς από κοτόπουλο στο συγκεκριμένο φαγητό είναι άλιπος και υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη. Eίναι καλό να τον καθιερώσετε στην κουζίνα σας. Για περισσότερες φυτικές ίνες, το ψωμί που θα προσθέσετε στη συνταγή προτιμήστε να είναι ολικής άλεσης.
Σύσταση

  • Θερμίδες:……………………..1.785
  • Πρωτεΐνες:…………………….191γρ.
  • Yδατάνθρακες:……………….140γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:………….22γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:……..13γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:……..6γρ.
  • Xοληστερίνη:…………………514mg(χιλιοστόγραμμα)
  • Φυτικές ίνες:…………………7γρ.
  • ΣΗΜ.: Στη σύσταση της συνταγής δεν έχει υπολογιστεί το λάδι τηγανίσματος.