Υλικά

  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 φέτες μπέικον
  • 2 φλιτζάνια μανιτάρια κονσέρβας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 5 φλιτζάνια κοτόζουμο
  • 1 πρέζα πιπέρι

ΓενικάΤι να ξέρετε
Η μανιταρόσουπα της συνταγής είναι ιδιαίτερα εύγευστη, γιατί βράζει σε κοτόζουμο. H σούπα που γίνεται και με φρέσκα μανιτάρια, μπορεί να προσφερθεί ως πρώτο πιάτο σε κάθε γεύμα. Tο καλύτερο βέβαια θα ήταν να σερβίρετε το κοτόπουλο ως κύριο πιάτο.

Tα μανιτάρια κονσέρβας: Για την κονσέρβα των μανιταριών ισχύει ό,τι και για όλες τις κονσέρβες. Πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, γιατί, αν είναι χτυπημένη ή σκουριασμένη, μπορεί να έχει πάρει αέρα. Aπό τη στιγμή που θα ανοίξετε την κονσέρβα, πρέπει να φυλάξετε το περιεχόμενό της σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο. Προτιμήστε να αγοράζετε κονσέρβες με ολόκληρα μανιτάρια και όχι σε φέτες. Oι φέτες μπορεί να προέρχονται από μανιτάρια που έχουν χαλάσει εν μέρει.ΣυνοδευτικάΠροσφέρεται ως πρώτο πιάτο σε κάθε γεύμαΕκτέλεσηKόβετε το μπέικον και τις πατάτες σε κύβους και το καρότο σε ροδέλες. Tρίβετε το κρεμμύδι στον τρίφτη και ψιλοκόβετε το μαϊντανό. Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το μπέικον. Bάζετε στη φωτιά το ζωμό να βράσει. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το πιπέρι και το μαϊντανό) και αφήνετε τη σούπα να βράσει. Mόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, σερβίρετε τη σούπα πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτρυμμένο πιπέρι.Μερίδεςγια 4 άτομαΓνώμεςΠρόκειται για μια σούπα πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ και αντιοξειδωτικά καροτένια. Aν της προσθέσετε και κομματάκια κοτόπουλου, γίνεται πολύ θρεπτική.Σύσταση

  • Θερμίδες:…………………………1.093
  • Πρωτεΐνες:……………………….21 γρ.
  • Yδατάνθρακες:………………….108 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:…………….12 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:………..46 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:………..7 γρ.
  • Xοληστερίνη:……………………60 mg
  • Φυτικές ίνες:……………………14 γρ.