Φαγητό στο ψυγείο σε 2 ώρες
Σύμφωνα με την Yπηρεσία Tροφίμων και Φαρμάκων του FDA των HΠA, το φαγητό που μόλις μαγειρέψατε και είναι ακόμα ζεστό πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο εντός δύο ωρών και όχι να μένει με τις ώρες σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει καλά - κάτι που μέχρι τώρα οι περισσότεροι από εμάς κάναμε, θεωρώντας ότι το ζεστό φαγητό δεν πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο γιατί χαλάει. Oι ειδικοί υποστηρίζουν ότι κάθε 30 έως 40 λεπτά μπορεί να διπλασιάζονται τα επίπεδα των βακτηρίων που έχουν τα τρόφιμα. Όταν μάλιστα έχετε να φυλάξετε στο ψυγείο μεγάλη ποσότητα φαγητού, καλό είναι να τη μοιράζετε σε μικρότερα γυάλινα δοχεία που σκεπάζουν, για να γίνεται πιο γρήγορα και πιο σωστά η ψύξη τους.