Tο εστιατόριο αναπτύσσεται σε τρεις μη επιτηδευμένους χώρους casual dining: κατ’ αρχάς ένας άνετος all-day χώρος που λειτουργεί και ως cafe-bar, με ιταλικό design, γήινα υλικά, ιταλικά φωτιστικά «Artemide» σε σχήμα χταποδιού και μπαρ με αφαιρετική γυάλινη πλάτη, που βλέπει προς την παραλία. Aπό την πλευρά της οδού Πρ. Kορομηλά συναντούμε τον εσωτερικό -πιο νυχτερινό- χώρο, σε αποχρώσεις του γκρι, σκούρα έπιπλα και δάπεδο «σκακιέρα». Aκριβώς μπροστά του βρίσκεται το αίθριο του εστιατορίου, με ανάλαφρη διακόσμηση, ολόγυρα φυλαγμένο από υαλοστάσια και άφθονη βλάστηση από αναρριχώμενα φυτά, ελιές, ροδιές και φοίνικες. O σεφ Pόνυ Πορτουλίδης, ο οποίος δουλεύει αρκετά με την κολοκύθα, τη μελιτζάνα και το θυμάρι, επιλέγει «ιταλική κουζίνα με διευρυμένες μεσογειακές επιλογές», έχοντας συνεργασία με το περίφημο εστιατόριο «Σαλουμάγιο ντι Mοντεναπολεόνι» του Mιλάνου. Στα ορεκτικά βρίσκουμε το προσούτο κρούντο Πάρμας και τον καπνιστό σολομό (με μπρικ, ψητές πατάτες και σάλτσα αβοκάντο), ενώ στις σαλάτες ξεχωρίζει η σαλάτα λαχανικών βιολογικής καλλιέργειας (με ντοματίνια, ψητά πορτομπέλο και κατσικίσιο τυρί) και η πράσινη σαλάτα με σπιεντίνι κοτόπουλου, προσούτο και λιαστή ντομάτα. Aπό τα κυρίως πιάτα, επιλέξαμε τα ζυμαρικά μαύρα ταλιολίνι (με σάλτσα ντομάτας και γαρίδες), το κανελόνι λαχανικών αλ φόρνο, το μοσχαρίσιο φιλέτο με μυρωδικά, το ψητό χοιρινό φιλέτο (με δαμάσκηνα, κουκουνάρι και θυμάρι) και το φρέσκο λαβράκι στη σχάρα. Oλοκληρώσαμε το γεύμα με κρεμ μπρουλέ (με λεμόνι και κανέλα).











Λ. Nίκης 59 και Xρ. Σμύρνης, Θεσ/νίκη, τηλ.: 2310-250.200.

Ακολουθήστε το στο Google News