Τα χοιρινά, τα βοδινά και τα μοσχαρίσια κρέατα είναι ντόπια, διαλεγμένα με μεράκι από όλη την Ελλάδα. Τα κοτόπουλα, τα αυγά και οι αγριόχοιροι είναι βιολογικής προέλευσης. Τα αρνιά και τα κατσίκια έρχονται από τη Μάνη, τη Σκύρο ή τη Μυτιλήνη. Όλες οι πρώτες ύλες είναι φρέσκες. Στο «Butcher», το φαγητό έχει φινέτσα και μεράκι. Ακόμα και ένας χορτοφάγος θα βρει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία λαχανικών μαγειρεμένων αλ ντέντε για να επιλέξει. Σπέσιαλ επώνυμα τυριά από όλη την Ελλάδα, όπως λαδοτύρι, φορμαέλα, κοπανιστή, μετσοβόνε. Καλοβρασμένα βλίτα με κολοκυθάκια, παντζάρια, μπρόκολο, λαχανικά εποχής, μα κι ένα τζατζικάκι ίσως! Σαλάτες ιδανικές για να συνοδεύσουν κρέας είναι η πράσινη με μαρούλι, άνηθο και κρεμμυδάκι ή εκείνη με ρόκα και ντοματίνια, αλλά και η πολίτικη με ντομάτα, δυόσμο και κρεμμύδι. Αν επιλέξετε αυγά τηγανητά, έχετε οκτώ διαφορικές επιλογές σπέσιαλ ελληνικών αλλαντικών για να τα συνδυάσετε. Σε κάθε περίπτωση, δοκιμάστε το λουκάνικο αγριόχοιρου. Από τους κιμάδες, που γίνονται από κρέας κόντρα, υπάρχουν τα κλασικά μοσχαρίσια ή τα μπιφτέκια των τριών κρεάτων, ενώ πεντανόστιμο και ελαφρύ είναι το μπιφτέκι γαλοπούλας. Κοψίδια υπάρχουν από όλα τα είδη κρεάτων, αλλά αυτά από βιολογικό κοτόπουλο είναι από τα γευστικότερα που έχω δοκιμάσει. Αφήστε λίγο χώρο για το σπιτικό ρυζόγαλο με ξύσμα πορτοκάλι, μια δροσερή λεμονόπιτα ή το προφιτερόλ, αλλά και για τα πολύ ωραία παγωμένα λικέρ: μαστίχα, τριαντάφυλλο και πατρινή τεντούρα.





Oι θερμίδες αφορούν τις μερίδες του συγκεκριμένου εστιατορίου και έχουν υπολογιστεί κατά προσέγγιση με τη μέθοδο των ισοδυνάμων των τροφίμων.






Περσεφόνης 19, Γκάζι, τηλ.: 210-34.13.440.


Σερβίρει κάθε μέρα 12.00-02.00. Πέμπτη-Κυριακή κλείστε τραπέζι.


20-30 ­ το άτομο.


Επώνυμο χύμα κρασί, αρκετά ελληνικά εμφιαλωμένα, βαρελίσιες μπίρες.


Ακόμα ψάχνετε; Το μετρό σάς βγάζει πια στην πόρτα του!
Ακολουθήστε το στο Google News