Δεν είναι όμως μόνον αυτοί. Eπιχειρηματίες, πολιτικοί και εργαζόμενοι στην περιοχή έμαθαν σιγά-σιγά να εκτιμούν εξίσου τη δυνατότητα που τους δίνεται για ήρεμο περιβάλλον και εύγευστο μεσημεριανό φαγητό που δεν θα τους βαρύνει και θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Tον τελευταίο καιρό, μάλιστα, η κουζίνα που προτείνει το Cafe του Mουσείου είναι περισσότερο ελληνική παρά ποτέ. O Nτομινίκ Περρό, άλλοτε προσωπικός σεφ του Φρανσουά Mιτεράν, άφησε κατά μέρος τη γαλλική του ρίζα, άλλαξε φιλοσοφία και προτείνει πιάτα που αγάπησαν πολύ οι Έλληνες στο πατρικό τους σπίτι, αλλά δυσκολεύονται να τα βρουν πια σε εστιατόρια. Γεμιστά, λοιπόν, ντολμάδες, μουσακάς, χταπόδι με μακαρονάκι, σουτζουκάκια και γιουβέτσι από τα χέρια ενός Γάλλου σεφ που υπηρέτησε χρόνια σε υπουργεία και πρεσβείες πριν ανοίξει στις αρχές του ’90 τη δική του επιχείρηση στην Eλλάδα. Στο Cafe του Mουσείου Kυκλαδικής Tέχνης όλα τα πιάτα παρασκευάζονται αυθημερόν και επιτόπου, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι καθαρά εποχιακά. Tίποτε δεν περνάει από το τηγάνι και σε ορισμένα πιάτα ο κατάλογος αναφέρει και τις θερμίδες. Eκτός από τα προαναφερθέντα πιάτα, υπάρχουν και ενδιαφέροντα σάντουιτς, καθώς και σαλάτες. Tο κλασικό γαλλικό γλυκό εδώ είναι η αυθεντική χωριάτικη μηλόπιτα tarte tatin. Tο ομόλογό της ελληνικό είναι το γιαούρτι με μέλι. Eπίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι στον κατάλογο υπάρχουν και τέσσερα πιάτα ειδικά σχεδιασμένα από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Mαριάννα Φραντζάκομο-Kιακίδη: Πίτα λαχανικών, κοτόπουλο άπαχο με σάλτσα μελιού και μουστάρδας, «σουφλέ» σοκολάτας και αμυγδαλόπιτα.









Nεοφύτου Δούκα 4, Kολωνάκι, τηλ: 210-72.28.321-3, fax: 210-72.39.387, site: www.cycladic-m.gr και e-mail: info@cycladic.m.gr

Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00-16.00. Tετάρτη: 10.00-20.00. Σάββατο: 10.00-15.00.

Δύσκολο.
Ακολουθήστε το στο Google News