O σεφ Ανδρέας Κλαυδιανός είναι ξεκάθαρος: «Eντρυφούμε στην ελληνική κουζίνα με διάθεση “ανακατέματος” των συνταγών». Ξεκινήστε με κυκλαδίτικη φάβα (από λαθούρι, με κρεμμυδάκι, κάππαρη, καππαρόφυλλα και ελαιόλαδο) και παστουρμαλί (πιτάκια με παστουρμά, κασέρι και ντομάτα, τυλιγμένα με χωριάτικο φύλλο) ή καροτοκαυτερή (μείγμα φέτας, καρότου, καυτερής πιπεριάς και ελαιόλαδου). Στους ψαρομεζέδες βρίσκουμε τον παστουρμά θαλάσσης και το σαλατούρι (φιλέτο γλώσσας, ψίχα από καβούρι, κρεμμύδι και μυρωδικά) και στους κρεατομεζέδες το απάκι Κρήτης. Για σαλάτα θα σας προτείνουμε το «Γυάλινο Κόσμο» (με μαρούλι, αχνιστό φρέσκο τόνο, ψημένη μελιτζάνα, ντομάτα, κρεμμύδι και μυρωδικά), τη σαλάτα μανιταριών (με πλευρώτους, ρόκα, κουκουνάρι και ανθότυρο) ή τη σαλάτα μαρούλι-σύκα (με φιστίκια Αιγίνης και σάλτσα γιαουρτιού). Στα κυρίως πιάτα ξεχωρίσαμε από κρεατικά το πολίτικο κεμπάπ σχάρας (αρνίσιος και μοσχαρίσιος κιμάς με λαχανικά σχάρας), την ανάμεικτη τηγανιά (κοτόπουλο, λουκάνικο και χοιρινό με άρωμα μουστάρδας, λεμόνι και ελαιόλαδο) και την ψημένη βουβαλίσια μπριζόλα. Από θαλασσινά μάς άρεσαν η πεσκανδρίτσα, οι γαρίδες με χυλοπίτες και το φιλέτο τόνου σχάρας. Στα επιδόρπια βρίσκουμε παγωτά Kayak σε διάφορες γεύσεις και γλυκά από το ζαχαροπλαστείο «Χατζή». Σερβίρονται 30 ελληνικά κρασιά, 40 ούζα και τσίπουρα.









Δόξης 1 & Σαλαμίνος, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-567.220.

Πότε να πάω; Λειτουργεί καθημερινά 13.00-01.00. Τρίτη και Πέμπτη 13.00-16.00 είναι πιο ήσυχα.

Από 12 ­ το άτομο, χωρίς το κρασί.

Δεν είναι απαραίτητο.

Υπάρχουν κοντά 5 πάρκινγκ.
Ακολουθήστε το στο Google News