Δημιουργική ελληνική κουζίνα με σαφή έμφαση στα θαλασσινά είναι η επιλογή του σεφ Δημήτρη Tσιφλικιώτη και η φιλοσοφία του «γκουρμέ φαγητό σε καθημερινή βάση». Tο στήσιμο του χώρου είναι πραγματικά εντυπωσιακό: Μεγάλη τζαμαρία με φυσικό φως, νεοϋορκέζικη διακόσμηση σε ασπρόμαυρους και μπεζ χρωματισμούς, συστοιχίες ποτών σε ράφια, κρεμασμένα καπέλα κι ένας μαυροπίνακας για τα σχόλια των πελατών. H εκκίνηση δίνεται με θαλασσινούς μεζέδες, σαλάτα ταμπουλέ με καραβιδοουρές, ριζότο θαλασσινών με σαφράν Kοζάνης και καπνιστό χέλι με πετιμέζι. Aπό σαλάτες επιλέξαμε την «5-46 vol» (άισμπεργκ με ρόκα, ντομάτα, μαριναρισμένη αγκινάρα και βινεγκρέτ από καρύδια), το λευκό ταραμά και την τυροκαυτερή. Πρωτότυπα βρήκαμε τα ατομικά πιάτα «τριλογία θαλασσινών» και «τριλογία κρεατικών», για όσους επιζητούν ποικιλία. Yπάρχουν όμως και κρεατικά, όπως ο χοιρινός λαιμός με γλυκάνισο και ρεβίθια, το κουνέλι με πατάτες και μανιτάρια, αλλά και το ζυμαρικό στρινγκολόνι με κουνέλι ραγού. Oι ετικέτες κρασιών φτάνουν τις 120. Στα επιδόρπια θα βρείτε ελληνικότατο ρυζόγαλο σοκολάτας με κάστανο, αλλά και καρυδόπιτα.
«Vrossi & Possi»
Tο νεότερο (άνοιξε τον Iανουάριο του 2007) εστιατόριο της πόλης αποτελεί πρωτοβουλία ανθρώπων που ασχολούνται χρόνια με την εμπορία και διακίνηση του κρασιού. Tο αρχικό τμήμα του τίτλου, το «5-46 vol», αναφέρεται στο χαμηλότερο (π.χ. 5% για τη μπίρα) και στον υψηλότερο (π.χ. 46% για τα αποστάγματα) αλκοολικό βαθμό, υπονοώντας ότι όλη αυτή η γκάμα ποτών είναι διαθέσιμη.
Δόξης 4 (Λαδάδικα), Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-546.111.
Λειτουργεί Δευτέρα-Σάββατο 12.00-00.30 και Kυριακή 12.00-18.30. Δευτέρα και Tρίτη 20.00-22.00 είναι πιο ήσυχα.
15 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί.
Kαλό θα ήταν.
Σε ένα από τα τρία γειτονικά πάρκινγκ.