Καιρού επιτρέποντος, στον εξωτερικό χώρο και κάτω από την κληματαριά μάς περιμένουν ξύλινα τραπέζια σε χρώμα βεραμάν? στο ισόγειο βρίσκεται η κουζίνα και ο χώρος υποδοχής, ενώ στο δεύτερο όροφο υπάρχουν δύο αλληλοσυνδεόμενα δωμάτια, διακοσμημένα με νεράιδες, φωτιστικές μπάλες, ποπ πίνακες με ζωηρά χρώματα, με δυο λόγια μια παραμυθένια ατμόσφαιρα. Μεσογειακές και πολίτικες είναι οι περισσότερες συνταγές του σεφ. Ξεκινώντας από τα ορεκτικά, συναντάμε την ψητή μελιτζάνα (με παστράμι, ρεθυμνιακή ξινομυζήθρα και άγριο βασιλικό), την τηγανιά από κοτόπουλο και χοιρινό σβησμένη με σκαλάνι και τηγανητά αμπελόφυλλα, αλλά και το χανούμ μπουρέκ (μαγειρεμένο κοτόπουλο με λαχανικά και φρέσκα μυρωδικά, τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας με γραβιέρα). Από τις σαλάτες ξεχωρίσαμε τη μανιταροσαλάτα -αρωματισμένη με μαντζουράνα, γλυκολέμονο και πράσινα λαχανικά- και τη σαλάτα Κορσικής (με ψητές ντομάτες, χοντρό αλάτι, κατσικίσιο τυρί και αγριόχορτα). Καιρός να περάσουμε και στα κυρίως πιάτα, όπως το δεματάκι από κοτόπουλο (με κατίκι Δομοκού, ντομάτες, φρέσκο δυόσμο και κους κους), το χοιρινό φιλέτο στο τηγάνι (με λιναρόσπορο, ντοματίνια και πράσινη σαλάτα) και το χουνκιάρ μπεγιεντί (πουρές από καπνισμένη μελιτζάνα με κοκκινιστό αρνάκι). Στα επιδόρπια περιλαμβάνονται η τηγανητή μπανάνα και το σπιτικό τσιζ κέικ με φράουλες.
«Χρυσόψαρο»
H αισθητική του είναι ποπ, οι γεύσεις του μεσογειακές και το όνομά του «Χρυσόψαρο». Το εστιατόριο ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάιο του 2006, αποτελώντας σύμπραξη δύο... μαμάδων -της Έφης και της Δέσποινας- και ενός γιου σεφ, του Γιάννη Λουκάκη.
Παπαμάρκου 1-3, πλ. Άθωνος, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-229.147.
Λειτουργεί Δευτέρα-Σάββατο 13.00-01.00 και Κυριακή 13.00-19.00.
Από 12 το άτομο, χωρίς το κρασί.
Δεν είναι απαραίτητο.
Στα πάρκινγκ της Ερμού ή της Βασ. Ηρακλείου.