Υλικά

  • 800 γρ. κολοκύθα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1μεγάλη πατάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
  • 1/3 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • Κρουτόν(προαιρετικά)
  • Λίγο φρέσκο άνηθο (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Kαθαρίζουμε την κο3. λοκύθα και την τρίβουμε από τη χοντρή μεριά του τρίφτη.

2. Kαθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά στο βούτυρο σε μια βαθιά κατσαρόλα.

4. Bάζουμε τον πουρέ κολοκύθας και τις πατάτες στην κατσαρόλα και περιχύνουμε με το γάλα.

5. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά.

6. Περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

7. Tέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη σερβίρουμε. 8. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με άνηθο και, αν θέλουμε, προσθέτουμε κρουτόν.




Μερίδες
για 4 – 6 άτομα

Ακολουθήστε το στο Google News