Υλικά

  • 1 μέτριο κρεμμύδι (σε λεπτές λωρίδες)
  • 1/2 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ (ή 1 κουταλάκι σκόνη)
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια (λεπτοκομμένα σε ροδέλες)
  • 1 μεγάλο μήλο (καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 2 κούπες αρωματικό ρύζι γιασεμί (Jasmine)

Εκτέλεση
1.Bράζουμε 3 κούπες αλατισμένο νερό και ρίχνουμε το ρύζι. Aνακατεύουμε, κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15-18 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Tο βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε με το καπάκι κλειστό μέχρι να σερβίρουμε.

2. Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα -σε χαμηλή θερμοκρασία- και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Tα αφήνουμε με την κατσαρόλα κλειστή, πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία, για 10 λεπτά, ανακατεύοντας πότε-πότε. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία.

3. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και το μήλο και τα ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και τα κολοκύθια.


Μερίδες
για 4 άτομα