Υλικά

  • Για τη σαλατα
  • 4 χούφτες φύλλα από σπανάκι, μέτρια κομμένα
  • 1 χούφτα φύλλα ρόκας
  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο
  • 1 χούφτα τριμμένα καρύδια (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά σουσάμι
  • 6 σύκα ανοιγμένα στα δύο
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές μπαλσάμικο
  • Aλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Bάζουμε τα ανοιγμένα σύκα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 7 λεπτά.
2. Aνακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, εκτός από το ανθότυρο.
3. Bάζουμε τα σύκα στη σαλάτα και τοποθετούμε ανθότυρο πάνω σε κάθε σύκο.
4. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και όσο από το σιρόπι έβγαλαν τα σύκα στο ταψί. Συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί.

Μερίδες
για 4 άτομα

Συμβουλές
Tα σύκα είναι πολύ πλούσια πηγή ασβεστίου – ένα φλιτζάνι περιέχει τόσο ασβέστιο όσο και μία κούπα γάλα.

Ακολουθήστε το στο Google News