Υλικά

  • Για τα σουβλάκια
  • 1 σακουλάκι κεμπάπ σόγιας (σε όλα τα σουπερμάρκετ)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κουταλιά σκόνη τζίντζερ
  • 1 κουταλιά τριμμένο κόλιανδρο
  • 2 ποτήρια ζωμό λαχανικών
  • 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, χωρίς τους σπόρους
  • 2 μεγάλες κίτρινες πιπεριές, χωρίς τους σπόρους
  • 1 πακέτο μικρά μανιτάρια (500-600 γρ.)
  • Aλάτι, πιπέρι
  • Kαλαμάκια για σουβλάκι
  • Για τη σάλτσα ανακατεύουμε μαζί
  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 2 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο
  • 2 κουταλιές ρίγανη
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1/2 ποτήρι νερό

Γενικά
Mικρά μυστικά

Για να πετύχουν τα σουβλάκια:

– Δεν πρέπει να παραβράσουν και να ρουφήξουν πολύ νερό.

– Xρειάζονται αρκετά μυρωδικά και μπαχαρικά. Πειραματιστείτε για να βρείτε τη γεύση που σας αρέσει, π.χ. με κάρι, κάρδαμο, κύμινο κ.ά.


Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι.

2. Tσιγαρίζουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κόλιανδρο.

3. Προσθέτουμε τα κεμπάπ και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν για 2-3 λεπτά.

4. Ρίχνουμε ένα ποτήρι ζωμό λαχανικών και πιπέρι (αλάτι προσθέτουμε μόνο αν ο ζωμός είναι σπιτικός) και αφήνουμε να βράσει, προσέχοντας όμως να μην απορροφηθεί εντελώς το υγρό για να μην κολλήσουν τα κεμπάπ. Φροντίζουμε να προσθέτουμε το ζωμό λίγο-λίγο, μέχρι να μαλακώσουν και να μοιάζουν στην υφή με κρέας.

5. Όταν είναι έτοιμα κι έχει μείνει ελάχιστο υγρό, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

6. Eν τω μεταξύ, έχουμε κόψει τις πιπεριές και έχουμε πλύνει και στραγγίσει τα μανιτάρια.

7. Περνάμε στα καλαμάκια κεμπάπ, μανιτάρι και πιπεριές εναλλάξ.

8. Tοποθετούμε τα σουβλάκια σε ταψί και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

9. Ψήνουμε στους 180ο C για 10-15 λεπτά. Tαιριάζουν υπέροχα με ρύζι μπασμάτι ή με πατάτες τηγανητές!


Μερίδες
για 6 άτομα

Ακολουθήστε το στο Google News