Υλικά
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 πράσο (ψιλοκομμένο)
- 2 κουταλάκια κάρι
- 1 κουταλάκι κύμινο
- 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 φλιτζάνι φακές
- 450 γρ.κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους (ή καρότα)
- 2κολοκυθάκια σε φέτες
- 400 γρ.ντομάτες περασμένες στο μπλέντερ
- 80 γρ.αρακά
- 1 κουταλάκι μέντα (σκόνη)
- Aλάτι-πιπέρι
- Για το πικαντικο γιαουρτι
- 250 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλιά κόλιανδρο
- 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
- 3 σταγόνες ταμπάσκο
Γενικά
Mια θρεπτική, πολύχρωμη και πεντανόστιμη σούπα και μια εξωτική σαλάτα φτιαγμένη με συνηθισμένα υλικά είναι το καλύτερο ξεκίνημα για τον πρώτο μήνα της καινούργιας χρονιάς.
Εκτέλεση
1. Zεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το πράσο και το αφήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διαφανές.
2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κάρι, το κύμινο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
3. Προσθέτουμε το ζωμό, τη δάφνη, τις φακές και την κολοκύθα.
4. Aφού η σούπα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
5. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες, την ντομάτα, τον αρακά, 2 φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου.
6. Eτοιμάζουμε το γιαούρτι ανακατεύοντάς το σε μπολ μαζί με το κόλιανδρο, το σκόρδο και το ταμπάσκο. Σερβίρουμε τη σούπα με μία μεγάλη κουταλιά πικάντικου γιαουρτιού στη μέση και λίγη τριμμένη μέντα.
Μερίδες
για 4 – 6 άτομα