Υλικά

  • 350 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
  • 4 αγκινάρες καθαρισμένες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • Eλαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα ξερά κρεμμύδια και τα μανιτάρια.

2. Ψιλοκόβουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι.

3. Xαμηλώνουμε τη φωτιά (στο μισό) και βράζουμε για μισή ώρα περίπου.

4. Όταν βράσουν, ανακατεύουμε σε ένα μπολ 1/4 του φλιτζανιού νερό, κορν φλάουρ, χυμό λεμονιού, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένο άνηθο.

5. Προσθέτουμε το μείγμα στη σούπα, ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Δοκιμάζουμε και, αν θέλουμε, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.


Μερίδες
για 4 άτομα

Συμβουλές
Aν σας αρέσει το μαρούλι στη μαγειρίτσα, μπορείτε να το προσθέσετε μαζί με τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.