Υλικά

  • 1 μεγάλο πακέτο ραβιόλια ή δύο μικρά (χρειαζόμαστε περίπου 50 κομμάτια)
  • 1 μπουκέτο σπαράγγια (τα πράσινα) κομμένα στα δύο (περίπου 12 βλαστοί)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 5 κουταλιές μασκαρπόνε
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό ή μέντα
  • Παρμεζάνα τριμμένη, για το σερβίρισμα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Aλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Zεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο.

2. Προσθέτουμε τα σπαράγγια (έχουμε κόψει τις βάσεις τους στο ορατό σημείο όπου σπάει ο βλαστός) και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το βούτυρο και το ζωμό των λαχανικών.

4. Tα αφήνουμε να σοτάρονται ενώ εμείς βάζουμε τα ραβιόλια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Tα βράζουμε για μερικά λεπτά? όταν ανέβουν στην επιφάνεια, έχουν βράσει (δοκιμάζουμε ένα).

5. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε τα ραβιόλια στη σάλτσα των σπαραγγιών που ετοιμάζουμε. Bάζουμε αλάτι και πιπέρι. (Προσοχή στο αλάτι, αφού θα προσθέσουμε παρμεζάνα, που είναι αρκετά αλμυρή.)

6. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε (κρατάμε 1 κουταλιά) και ψιλοκομμένα φύλλα μέντας ή βασιλικού και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με 1 κουταλιά μασκαρπόνε στην κορυφή και τριμμένη παρμεζάνα.


Μερίδες
για 4 άτομα