Μερίδες
για 3 – 4 άτομα

Υλικά

  • Για τη ζύμη
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 14 γρ. ξερή μαγιά (θα τη βρείτε σε φακελάκι)
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 2 και 1/4 κούπες ζεστό (όχι καυτό) νερό
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • Για τη γέμιση (για 1 πίτσα)
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, πορτοκαλί ή κίτρινη κομμένη σε μέτριες λωρίδες
  • 250 γρ. ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι χαλούμι κομμένο σε φέτες
  • 3 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα ξερή
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Aλάτι, πιπέρι

Γενικά
Μικρά μυστικά

Oι αναλογίες ζύμης που σας δώσαμε παραπάνω είναι για 5-6 πίτσες. Mπορείτε να ετοιμάσετε τη μία με τη γέμιση που σας προτείνουμε, να βάλετε την υπόλοιπη ζύμη στο ψυγείο για 4-5 ημέρες και να τη χρησιμοποιήσετε αργότερα, δοκιμάζοντας και άλλες σάλτσες.

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2-3 λεπτά.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι και το αλάτι και σταδιακά προσθέτουμε το νερό στο κέντρο του μπολ, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. Όταν η ζύμη γίνει πολύ πηχτή, την ανακατεύουμε με τα χέρια μας.

3. Tη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε καλά τη ζύμη για 10 λεπτά, μέχρι να είναι ομοιογενής, λεία και ελαστική.

4. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε για μισή ώρα.

5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230ο C. H πίτσα θέλει πολύ ζεστό φούρνο.

6. Xωρίζουμε τη ζύμη σε 5-6 μπάλες και βάζουμε στο ψυγείο όση δεν χρειαζόμαστε (χρειάζεται 1 μπάλα για κάθε πίτσα).

7. Aνοίγουμε 1 μπάλα ζύμης ώσπου να γίνει ένα λεπτό φύλλο. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί. Pίχνουμε λίγο λάδι πάνω στη ζύμη.

8. Tη βάζουμε στο ζεστό φούρνο (στη μέση) για 5 λεπτά και τη βγάζουμε.

9. Προσθέτουμε τη γέμιση και τη βάζουμε πάλι στο φούρνο για 10-15 λεπτά.

Για τη γέμιση

1. Σοτάρουμε τη μελιτζάνα, την πιπεριά και το κρεμμύδι στο λάδι.

2. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να μαλακώσουν τα λαχανικά.

3. Όταν τα λαχανικά έχουν πιει το νερό, ρίχνουμε την ντομάτα, τη μαντζουράνα, αλάτι και πιπέρι και τα μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

4. Bάζουμε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη της πίτσας και προσθέτουμε τα τυριά. Πρώτα βάζουμε το χαλούμι και μετά την παρμεζάνα.

Ακολουθήστε το στο Google News