Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 ματσάκι φρέσκα φύλλα μέντας
  • 50 γρ.φρέσκο τζίντζερ λεπτοκομμένο (ή και ξερό)
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 2-3 λάιμ
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λάιμ
  • 2 κουταλιές λευκό ρούμι
  • Mερικά φυλλαράκια μέντας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1.Βράζουμε τη ζάχαρη με 2 φλιτζάνια νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
2.Προσθέτουμε το 1/4 της μέντας και του τζίντζερ, βράζουμε για 10 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
3.Bάζουμε το υπόλοιπο τζίντζερ και τη μέντα με ένα φλιτζάνι νερό στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για ένα λεπτό.
4.Κάνουμε λίγο-λίγο πουρέ το αρχικό μείγμα με το σιρόπι και το σουρώνουμε ώστε να έχουμε μόνο διαυγή χυμό.
5.Προσθέτουμε στο μπολ το αλάτι και το χυμό από 2 λάιμ. Δοκιμάζουμε για να δούμε αν χρειάζεται περισσότερη ζάχαρη ή χυμό λάιμ.
6.Προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ, το ρούμι και ανακατεύουμε.
7.Aδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος, το βάζουμε στην κατάψυξη και ανακατεύουμε 5-6 φορές κάθε μισή ώρα.
8.Όταν παγώσει, γαρνίρουμε με φυλλαράκια μέντας και σερβίρουμε.

Μερίδες
για 6 άτομα

Ακολουθήστε το στο Google News