Με δύο ή περισσότερες μερίδες κόκκινου κρέατος την ημέρα, ο κίνδυνος για καρδιοπάθειες και διαβήτη αυξάνεται σημαντικά. Και τα αναψυκτικά με λίγες θερμίδες, όμως, θεωρούνται το ίδιο «ένοχα» για την επιβάρυνση της ομαλής λειτουργίας της καρδιάς.



Αυτά είναι τα αποτελέσματα νέας μεγάλης έρευνας του Aμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου για την Καρδιά, τους Πνεύμονες και το Αίμα, στην οποία μετείχαν συνολικά 9.514 άνθρωποι. Σύμφωνα με τα επιστημονικά ευρήματα, το πολύ κόκκινο κρέας αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης μεταβολικού συνδρόμου, και κατά συνέπεια τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, κατά 25%.



Επιπλέον παρατηρήθηκε, ότι και η κατανάλωση light αναψυκτικών αύξανε αρκετά τον κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου. Αυτό που εξέπληξε ακόμα περισσότερο τους επιστήμονες κατά τη διάρκεια της έρευνας ήταν το γεγονός ότι οι άνθρωποι που έκαναν συνήθως διατροφικές παρασπονδίες «φόρτωναν» τον οργανισμό τους με τέτοιου είδους ποτά προκειμένου να συγκαλύψουν έτσι τις ενοχές που ένιωθαν για την κακή διατροφή που ακολουθούσαν