Είναι μία απορία που έχουμε εμείς οι γυναίκες. Οι άνδρες φλερτάρουν μόνο τις όμορφες; Ως υπεύθυνη ομορφιάς στο περιοδικό, η δουλειά μου – όπως καταλαβαίνετε- είναι να γράφω για θέματα που αφορούν την ομορφιά μας. Για παράδειγμα, άρθρα για το πως μπορούμε να διατηρήσουμε τη νεότητα μας ή τι να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε διάφορα προβλήματα. Να σας παρουσιάζω καινούργια προϊόντα και τελετουργίες περιποίησης, να επιλέγω χώρους και μέρη που οι υπηρεσίες τους αξίζουν να δοκιμάσετε και να σας ενημερώνω για τις πρόσφατες ανακαλύψεις στο χώρο της κοσμητολογίας.

Η απάντηση λοιπόν στην παραπάνω θεωρητική ερώτηση είναι ποια θεωρείται όμορφη γυναίκα; Γιατί άλλα τα κριτήρια των ανδρών και άλλα των γυναικών. Υπάρχουν βέβαια τα φυσικά πρότυπα αλλά και αυτά αλλάζουν στο χρόνο. Από την Αφροδίτη και την Κλεοπάτρα ως τις γυναίκες του Μποτιτσέλι, τη Λίντα Ευαγγελίστα και την Κέιτ Μος έχουμε πολλά παραδείγματα. Άρα μήπως η ομορφιά είναι περισσότερο υποκειμενική παρά αντικειμενική;
Τι είναι αυτό που μας κάνει να αλλάζουμε το χρώμα των μαλλιών μας, να καταφεύγουμε σε αισθητικές επεμβάσεις, να πεθαίνουμε της πείνας, να θέλουμε οι βλεφαρίδες μας να γίνουν πυκνότερες; Στη μάχη των εξωτερικών εντυπώσεων στηρίζεται μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες που καθημερινά δημιουργεί καινούργιες τάσεις.

Ανεξάρτητα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά που μας προσδιορίζουν και τη γενική εκτίμηση που έχουμε για τον εαυτό μας, η ομορφιά είναι ένα μέσο και το βασικό κίνητρο που μας κάνει να προσπαθούμε να είμαστε όμορφες, είναι η επιθυμία μας να αρέσουμε. Να προκαλέσουμε, να εντυπωσιάσουμε και γιατί όχι να ερεθίσουμε και να διεγείρουμε τη σεξουαλική επιθυμία.
Είναι στόχος ο έρωτας; Τις περισσότερες φορές η απάντηση είναι ναι! Θέλουμε να κερδίσουμε την καρδιά του. Ευτυχώς όμως σε αυτή την κατάκτηση χρειάζονται και άλλα όπλα, αόρατα αυτή τη φορά γιατί αλλιώς θα την είχαμε πολύ άσχημα που δεν μοιάζουμε όλες με την Ζιζέλ. Είναι η γοητεία και η προσωπική λάμψη που εκπέμπει η κάθε γυναίκα που δεν έχει να κάνει με το τέλειο σώμα και το άψογο πρόσωπο, αλλά από την αποδοχή της εικόνας της και την εκτίμηση των χαρισμάτων της. Φανερώνεται από την άνεση με την οποία κινείται, τον τρόπο με τον οποίο μιλάει, τη χάρη όταν αγγίζει τον άλλον και σίγουρα από την προσοχή που δίνει στον εαυτό της προσέχοντας την ομορφιά της. Ξεκινήστε λοιπόν να φροντίζετε και να περιποιείστε το σώμα σας και ενδώστε σε τελετουργίες ομορφιάς που θα σας ξεκουράζουν και θα σας ανανεώνουν. Η κοκεταρία ανέκαθεν ήταν ένα γυναικείο προνόμιο.