1. Διαλέξτε φρέσκα και εποχικά τρόφιμα.
  2. Προτιμήστε υλικά αρίστης ποιότητας.
  3. Aποθηκεύστε και συντηρήστε τα τρόφιμα σωστά.
  4. Mαγειρέψτε μόνο με ελαιόλαδο, σε μικρή ποσότητα.
  5. Mαγειρέψτε όσο ακριβώς χρειάζεστε. Tο πολυκαιρισμένο φαγητό είναι χαμηλότερης θρεπτικής αξίας από το φρέσκο.
  6. Φροντίστε σχολαστικά την καθαριότητα του χώρου της κουζίνας και των σκευών.
  7. H προσωπική σας υγιεινή επηρεάζει αποφασιστικά το μικροβιακό φορτίο του φαγητού που ετοιμάζετε.
  8. Zητήστε άπαχο κρέας ή κιμά.
  9. Aποφύγετε τα εντόσθια.
  10. Xρησιμοποιείτε με φειδώ το αλάτι και τα μπαχαρικά.
  11. Στο μαγείρεμα δεν χρειάζεται ζάχαρη.
  12. Tο σωστό μαγείρεμα δεν απαιτεί πολύ χρόνο ούτε πολύ νερό ή υψηλή θερμοκρασία.