Η προσωπικότητα της γυναίκας δεν παίζει κανέναν ρόλο στην ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού, όπως έδειξε νέα μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Δανία.

Οι ειδικοί που παρακολούθησαν συνολικά 9.705 γυναίκες από το 1989 μέχρι και το 2003, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι καταθλιπτικές γυναίκες έχουν ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο με τις πιο αισιόδοξες, ή τις πιο αγχώδεις. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο έντυπο του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο.

Εντυπωσιακό είναι επιπλέον το γεγονός, ότι βάσει των νέων ευρημάτων, όλες οι υπάρχουσες πεποιθήσεις οι οποίες συνδέουν τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του μαστού με την ευαισθησία της ασθενούς αποτελούν απλώς μύθο. Αντίθετα, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τελικά οι γυναίκες που δεν ήταν και τόσο συναισθηματικές είχαν ελαφρώς μεγαλύτερες πιθανότητες για την εκδήλωση του καρκίνου.

Πάντως όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί της Αμερικανικής Εταιρείας για τον Καρκίνο, υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από την νόσο. Και τονίζουν ότι τα αποσμητικά υπό μορφή σπρέι και τα σουτιέν μπαλένας ανήκουν σε αυτούς.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: