Υλικά

  • 3-4 παντζάρια
  • 3 πατάτες (μεσαίου μεγέθους)
  • 3 καρότα (μεσαίου μεγέθους)
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 2 αγγουράκια πίκλες (ψιλοκομμένα)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα παντζάρια, τις πατάτες και τα καρότα και όταν κρυώσουν τα ψιλοκόβουμε όλα περίπου στο ίδιο μέγεθος και τα βάζουμε σε μπολ.

2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα αγγουράκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

3. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας το ελαιόλαδο με το ξίδι, τη ζάχαρη ή τη φρουκτόζη και τη μουστάρδα. Περιχύνουμε τα λαχανικά με αυτό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο.

4. Γεμίζουμε φορμίτσες με τη σαλάτα και τις βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά. Για να σερβίρουμε, τις αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο μαϊντανό.

Μερίδες
Για 6 άτομα

Ακολουθήστε το στο Google News