Η φρουκτόζη που περιέχουν τα αναψυκτικά και οι φρουτοχυμοί φαίνεται ότι τελικά δεν είναι και τόσο αθώα.



Τα ποτά που χρωστούν την γλυκιά τους γεύση στον συγκεκριμένο τύπο φυσικής ζάχαρης μάλιστα κρίνονται ένοχα για την αύξηση του ουρικού οξέος στον οργανισμό.

Σύμφωνα με την ιατρική επιθεώρηση «British Medical Journal», τα αναψυκτικά και ιδιαίτερα οι χυμοί με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη συνδέονται με την αύξηση των κρουσμάτων της λεγόμενης ποδάγρας, της χρόνιας πάθησης που προσβάλλει τα άκρα όταν το ουρικό οξύ αποκρυσταλλώνεται στις αρθρώσεις προκαλώντας στον ασθενή πόνο κατά την κίνηση.



Έρευνες έδειξαν πως όσοι καταναλώνουν δύο ή περισσότερα αναψυκτικά την ημέρα έχουν κατά 85% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ποδάγρα, σε αντίθεση με εκείνους που πίνουν μόνο ένα αναψυκτικό το μήνα. Παρόλα αυτά, οι ειδικοί «αθώωσαν» τα light αναψυκτικά καθώς, όπως παρατήρησαν, δεν έχουν την ίδια επίδραση στον οργανισμό.



01/02/2008

Δείτε επίσης: