Η αντιοξειδωτική ουσία ρεσβερατρόλη η οποία εντοπίζεται στην φλούδα του κόκκινου σταφυλιού όπως επίσης και στο κόκκινο κρασί βοηθά στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων του παγκρέατος, σύμφωνα με εργαστηριακή έρευνα.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από τους ειδικούς του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη και αφορούσε στη θεραπεία ασθενών με καρκίνο στο πάγκρεας με ρεσβερατρόλη, η οποία είτε χορηγούνταν μόνη της, είτε συνοδεύονταν από ακτινοβολίες.

Όπως γράφει η επιστημονική επιθεώρηση «Advances in Experimental Medicine and Biology», η ρεσβερατρόλη έδειξε να διακόπτει την ομαλή λειτουργία των μιτοχονδρίων των καρκινικών κυττάρων, των «εργοστασίων» ενέργειας δηλαδή που απαιτούνται για την επιβίωσή τους. Σε συνδυασμό με τις ακτινοβολίες μάλιστα, τα καρκινικά κύτταρα είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να αυτοκαταστραφούν. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αν και χρειάζεται περαιτέρω έρευνα, η ρεσβερατρόλη θα παίξει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία αποτελεσματικής θεραπείας κατά της νόσου.