Ο βελονισμός αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης κατά 65%, όπως έδειξε νέα μεγάλη έρευνα αμερικανών και ολλανδών επιστημόνων.

Στις επτά δοκιμές συμμετείχαν 1.366 γυναίκες, οι οποίες υποβλήθηκαν σε βελονισμό διάρκειας περίπου 30 λεπτών, πριν ή μετά την εμφύτευση του εμβρύου στην μήτρα τους. Μάλιστα όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η ιατρική επιθεώρηση «British Medical Journal», σχεδόν όλες οι προσπάθειες που ακολούθησαν στέφθηκαν με επιτυχία.

Συγκεκριμένα οι ειδικοί παρατήρησαν αύξηση των επιτυχημένων κυήσεων κατά 65%, ενώ διαπίστωσαν ότι η ομαλή συνέχισή τους είχε αυξηθεί κατά 87%. Επιπλέον, κατέγραψαν αύξηση των γεννήσεων ζώντων βρεφών κατά 91%.

Ο βελονισμός χρησιμοποιείται από τους Κινέζους εδώ και αιώνες, μεταξύ άλλων και για την «ρύθμιση» της γονιμότητας στις γυναίκες.

Οι ειδικοί εικάζουν ότι ο βελονισμός ρυθμίζει τον κύκλο της έμμηνης ρύσης, διεγείρει τη ροή αίματος στη μήτρα αλλά και την έκκριση ορμονών που μειώνουν το στρες το οποίο προκαλείται κατά τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης.