Μια καινούργια κρέμα προσώπου με συνθετικό δηλητήριο φιδιού υπόσχεται το εντυπωσιακό «σιδέρωμα» των ρυτίδων.

Πρόκειται για την Defy Time, η οποία βασίζεται στις παραλυτικές ιδιότητες του δηλητηρίου για την εξομάλυνση των ρυτίδων. Οι κατασκευαστές του νέου «ελιξιρίου» δηλώνουν ότι, χάρη στη συνθετική ουσία Sysnake, η κρέμα έχει ακριβώς την ίδια επίδραση με το δηλητήριο ενός συγκεκριμένου είδους φιδιού και στην ουσία «παγώνει» τους μύες του προσώπου.

Σε αντίθεση με τη μέθοδο του Botox, κατά την οποία το φάρμακο εισάγεται σε ενέσιμη μορφή μια φορά και έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, η Defy Time εφαρμόζεται πρωί και βράδυ χαρίζοντας, όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί της, εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί ηθοποιοί του Χόλιγουντ, ανάμεσά τους η Γκούινεθ Πάλτροου και ο Μπεν Κίνγκσλι, δηλώνουν ήδη κατενθουσιασμένοι με τη δράση της.

Το «μαγικό» σκεύασμα διατίθεται ήδη μέσω διαδικτύου και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε επιλεγμένα καταστήματα μέσα στο Μάιο προς περίπου 70 ευρώ το βαζάκι.

Παρόλα αυτά αρκετοί είναι οι επιστήμονες που αμφισβητούν τη δράση αλλά και τα συστατικά της κρέμας. Συγκεκριμένα ο Έλληνας πλαστικός χειρουργός δρ. Απόστολος Γαϊτάνης, που δραστηριοποιείται στο Λονδίνο, προειδοποιεί ότι η χρήση συνθετικού δηλητηρίου σε καλλυντικά προϊόντα απαιτεί περισσότερες έρευνες.