Σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της παιδικής παχυσαρκίας παίζει τελικά το αλάτι, όπως υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές.

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του St.George του Λονδίνου που δημοσιεύει το επιστημονικό έντυπο «Hypertension», τα παιδιά που συμπεριλαμβάνουν λιγότερο αλάτι στην καθημερινή τους διατροφή τείνουν να έχουν χαμηλότερη πίεση και να πίνουν λιγότερα ζαχαρούχα ποτά, σε αντίθεση με όσα ξεπερνούν το όριο ημερήσιας λήψης.

Οι βρετανοί ειδικοί μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 1.600 παιδιών και διαπίστωσαν ότι όσα από αυτά κατανάλωναν τρόφιμα πλούσια σε νάτριο, έτειναν να πίνουν περισσότερα αναψυκτικά και να φορτώνουν τον οργανισμό τους με παραπανίσιες θερμίδες.

Όπως υποστηρίζουν μάλιστα, η μείωση της κατανάλωσης αλατιού μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους αλλά και να μειώσει τον κίνδυνο μελλοντικής εμφάνισης καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων.