Άντρες γρηγορείτε: οι γυναίκες σας μπορεί εύκολα να απιστήσουν στη μέση περίπου του κύκλου τους και μάλιστα με όσους είναι ελεύθεροι δεσμεύσεων!

Σύμφωνα με νέα έρευνα ιταλών επιστημόνων, κατά τις γόνιμες ημέρες οι δεσμευμένες γυναίκες βρίσκουν πιο ελκυστικούς τους ελεύθερους άνδρες.

Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου της Πάντοβα, ισχυρίζονται πως τελικά τα σεξουαλικά γούστα των γυναικών μεταβάλλονται ανάλογα με τον εμμηνορροϊκό τους κύκλο. Όπως παρατήρησαν, οι δεσμευμένες γυναίκες τείνουν να έλκονται περισσότερο από ελεύθερους άνδρες κατά τις γόνιμες ημέρες, ενώ κατόπιν στρέφουν και πάλι το ενδιαφέρον τους στο ταίρι τους.

Το «παιχνίδι» της σεξουαλικότητας, υποστηρίζουν, βασίζεται στην υποσυνείδητη ανάγκη διαιώνισης του είδους κατά την οποία (όπως συμβαίνει άλλωστε και στο ζωικό βασίλειο) ένα αρσενικό «υψηλών γενετικών προδιαγραφών» είναι απρόθυμο να επενδύσει σε μια σχέση.

Έτσι οι γυναίκες τις ημέρες αυτές αναζητούν τον πιο κατάλληλο σύντροφο ο οποίος θα «εγγυηθεί» τους υγιέστερους απογόνους.

Κάτι τέτοιο, τονίζουν οι Ιταλοί, μπορεί να ωθήσει πιο εύκολα τις γυναίκες στην απιστία κατά τη συγκεκριμένη περίοδο.

Αντίθετα, οι ελεύθερες γυναίκες δεν έδειξαν να επηρεάζονται από τη φάση του κύκλου τους σχετικά με την έκφραση των σεξουαλικών τους προτιμήσεων, ενώ δεν φάνηκε να τις απασχολεί το αν το «αντικείμενο του πόθου» τους διατηρούσε ή όχι μακροχρόνια σχέση.