Το πρωινό γεύμα βοηθά τους εφήβους να διατηρήσουν το φυσιολογικό τους βάρος, δείχνει νέα αμερικανική έρευνα.
Νηστικό αρκούδι δε χορεύει και όταν πρόκειται για εφήβους, τότε το πρωινό είναι απαραίτητο! Σύμφωνα με νέα έρευνα τα παιδιά που αρχίζουν δυναμικά την ημέρα τους με ένα καλό πρόγευμα τείνουν να διατηρούν το σωστό τους βάρος, να γυμνάζονται και να ακολουθούν πιο υγιεινή διατροφή από εκείνα που παραλείπουν το σπουδαιότερο γεύμα της ημέρας.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα παρακολούθησαν τις διατροφικές συνήθειες συνολικά 2.216 εφήβων ηλικίας κάτω των 15 ετών, για μια πενταετία και διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έτρωγαν συχνά πρωινό είχαν πιο χαμηλό δείκτη μάζας σώματος γιατί μπορούσαν πιο εύκολα να ελέγχουν την πείνα τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είχαν επίσης την τάση να καταναλώνουν τροφές φτωχότερες σε λιγότερα λιπαρά και πλουσιότερες σε φυτικές ίνες.

Αντίθετα, όσοι απέφευγαν να τρώνε το πρωί ζύγιζαν περίπου 5 κιλά περισσότερο από τους συνομηλίκους τους. Υπολογίζεται ότι περίπου το 25% των εφήβων δεν τρώνε πρωινό. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι πολύ σημαντικό καθώς ενισχύει την σωματική ενέργεια των παιδιών, ενώ εκτιμούν ότι μπορεί να συμβάλει στην προστασία κατά της παιδικής παχυσαρκίας.