Ξανθές για τους άνδρες, μελαχρινοί για τις γυναίκες. Αυτό είναι το συμπέρασμα καναδών επιστημόνων οι οποίοι μελέτησαν τους νόμους της «έλξης» και είδαν πως οι προτιμήσεις των φύλων ως προς το χρώμα της επιδερμίδας διαφέρουν αρκετά.

Από την Δεισδαιμόνα μέχρι την Νικόλ Κίντμαν, οι γυναίκες με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα φαίνεται πως έχουν την τιμητική τους στα μάτια των ανδρών. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο έδειξαν 2,000 διαφημιστικές φωτογραφίες στους συμμετέχοντες και διαπίστωσαν ότι οι άνδρες τείνουν να έλκονται περισσότερο από γυναίκες με λευκό δέρμα, τις οποίες έδειχναν να ταυτίζουν με την αθωότητα, την αγνότητα, την καλοσύνη και την παρθενικότητα.

Αντίθετα οι γυναίκες έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στους μελαχρινούς, τους οποίους συνέδεαν με την έντονη σεξουαλικότητα, την αρρενωπότητα, το μυστήριο και τον κίνδυνο.

Βάσει των αποτελεσμάτων, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι μέσα από τις αισθητικές προτιμήσεις αντικατοπτρίζονταν υποσυνείδητα τα ηθικά «πιστεύω» του κάθε φύλου, η εικόνα δηλαδή του άνδρα και της γυναίκας που έχει επικρατήσει στην κοινωνία.

Για το λόγο αυτό, όπως εξηγούν οι ειδικοί, το χάσμα μεταξύ των προτιμήσεων των ανδρών και των γυναικών είναι τόσο μεγάλο: επειδή ακριβώς δεν στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε βιολογικούς παράγοντες.