Έρευνες έχουν δείξει ότι η διαδικασία γήρανσης στους άνδρες ξεκινά αργότερα σε σχέση με τις γυναίκες. Όμως, από τη στιγμή που ξεκινά, τα σημάδια της είναι πιο έντονα και η εξέλιξή της πιο γρήγορη. Oι άνδρες κυρίως εμφανίζουν ρυτίδες έκφρασης και ιδιαίτερα στο μέτωπο, στο πλάι των ματιών (γνωστές και ως «πόδι της χήνας») και γύρω από το στόμα και τη μύτη. Τι θα βοηθούσε:

● Χρησιμοποιείτε μια εξειδικευμένη αντιρυτιδική κρέμα κάθε πρωί μετά τον καθαρισμό ή το ξύρισμα. Την ίδια κρέμα φυσικά, αν θέλετε, μπορείτε να τη φοράτε και βράδυ. Oι εξειδικευμένες ανδρικές κρέμες έχουν μη λιπαρή υφή. Απορροφώνται αμέσως και δεν αφήνουν λιπαρότητα και γυαλάδα στην επιδερμίδα.
● Προστατευτείτε από τον ήλιο. Είναι ιδιαίτερα βλαβερός για την υγεία και την εμφάνιση της επιδερμίδας. Μπορεί να επιταχύνει σε μεγάλο βαθμό τα σημάδια της γήρανσης και ιδιαίτερα την εμφάνιση των ρυτίδων. Χρησιμοποιείτε οπωσδήποτε αντιηλιακό όταν εκτίθεστε στον ήλιο πολλή ώρα (π.χ. στα σπορ) και φροντίστε να το ανανεώνετε κάθε 2 ώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: