Τα περισσότερα νεαρά κορίτσια που μυούνται στον κόσμο της φροντίδας, των καλλυντικών και του μακιγιάζ ενθουσιάζονται και παρασύρονται σε περιττές διαδικασίες και αγορές. Σίγουρα η επιδερμίδα χρειάζεται περιποίηση, καθαρισμό και ενυδάτωση ανεξαρτήτως ηλικίας, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με τα σωστά προϊόντα και ακολουθώντας τον κατάλληλο τρόπο. Εμείς σου λύνουμε κάθε απορία και σε βοηθάμε να διαλέξεις τα πρώτα σου καλλυντικά για να δώσεις στην επιδερμίδα σου τα κατάλληλα εφόδια ώστε να διατηρηθεί υγιής και λαμπερή για πολλά χρόνια.




Για να διατηρήσεις το πρόσωπό σου όσο το δυνατόν περισσότερο νεανικό, δροσερό και φρέσκο, αρκούν τρεις βασικές συνήθειες περιποίησης που πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητά σου: ο καθαρισμός, η ενυδάτωση και η αντιηλιακή προστασία. O καθαρισμός πρωί-βράδυ είναι η απολύτως απαραίτητη φροντίδα για την υγεία της επιδερμίδας, καθώς το σμήγμα, ο ιδρώτας, η ρύπανση και τα προϊόντα μακιγιάζ «κάθονται» πάνω στην επιδερμίδα και δεν την αφήνουν να αναπνεύσει. Να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική στο ντεμακιγιάζ σου! Μην κοιμάσαι ποτέ βαμμένη και να χρησιμοποιείς πάντα ειδικό ντεμακιγιάζ για τα μάτια. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα που ενισχύει την υγρασία της επιδερμίδας και τη διατηρεί σφριγηλή και ελαστική (αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή/ κανονική) ή μια σμηγματορυθμιστική κρέμα, που θα μειώσει τη λιπαρότητα και τη γυαλάδα στο πρόσωπό σου (αν η επιδερμίδα σου είναι μεικτή/λιπαρή). Επένδυσε επίσης σε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα ματιών· θα διατηρήσει την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια σου φρέσκια και λαμπερή. Η αντιηλιακή προστασία όλο το χρόνο όχι μόνο προστατεύει την υγεία του δέρματός σου, αλλά είναι η σημαντικότερη φροντίδα πρόληψης για τις ρυτίδες και τα άλλα σημάδια γήρανσης. Ίσως η γήρανση σου φαίνεται κάτι που ανήκει στο μακρινό μέλλον, αλλά η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από την προσπάθεια αντιμετώπισης.
Πού να επενδύσεις: Oπωσδήποτε σε μια πολύ καλή κρέμα για το πρόσωπό σου. Ζήτησε τη συμβουλή της μητέρας σου ή πρότεινέ της να σε συνοδεύσει σε ένα κατάστημα καλλυντικών ή φαρμακείο για να επιλέξεις την κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σου.
Τι μπορείς να μοιραστείς με τη μητέρα σου: Μάσκα ενυδάτωσης ή καθαρισμού (όχι αντιρυτιδική), τζελ καθαρισμού και ντεμακιγιάζ, καθώς και αντιηλιακά προϊόντα, αρκεί να έχετε τον ίδιο τύπο επιδερμίδας.
Προσοχή! Αν η επιδερμίδα σου παρουσιάζει ακμή, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείς ένα δερματολόγο. Θα σου καθορίσει την αγωγή που πρέπει να ακολουθήσεις, τα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιείς και θα σε συμβουλεύσει για τις καθημερινές συνήθειες ομορφιάς σου.




Αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή και τραχιά στην υφή, χρειάζεσαι απαραίτητα απολέπιση με προϊόντα scrub. Κυκλοφορούν σε κρέμα ή τζελ και περιέχουν λεπτούς κόκκους, που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, ξαναδίνοντας στο σώμα απαλότητα και λάμψη. Ένα ενυδατικό γαλάκτωμα ή μια θρεπτική κρέμα αμέσως μετά το μπάνιο ή το ντους θα διατηρήσει το δέρμα σου λείο και λαμπερό και θα κρατήσει μακριά την ξηρότητα και το ξεφλούδισμα. Μην ξεχνάς, επίσης, ότι ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα είναι και πιο ελαστικό και άρα πιο ανθεκτικό στη χαλάρωση και στη δημιουργία ραγάδων.
Πού να επενδύσεις: Εάν έχεις λιπαρή επιδερμίδα ή σε ταλαιπωρούν σπυράκια στην πλάτη, αναζήτησε ένα εξειδικευμένο αφρόλουτρο. Θα βρεις σίγουρα στα φαρμακεία από τη Merck και από τα Φυσικά Προϊόντα Κορρέ.
Τι μπορείς να μοιραστείς με τη μητέρα σου: Μπορείτε να μοιράζεστε τα ίδια αφρόλουτρα, προϊόντα scrub, αλλά και τις ενυδατικές κρέμες.



br>
Τα υγιή, καλοχτενισμένα μαλλιά τραβούν την προσοχή και κλέβουν τις εντυπώσεις. Η περιποίησή τους θα πρέπει να περιλαμβάνει σαμπουάν, γαλάκτωμα (σε κάθε λούσιμο) και μάσκα (μία φορά την εβδομάδα). Διάλεξε προϊόντα κατάλληλα για τον τύπο τους, ώστε να διατηρούνται ελαστικά, απαλά και λαμπερά. Για το χτένισμα, τα διάφορα αξεσουάρ (κορδέλες, τσιμπιδάκια, κοκαλάκια), η πληθώρα στα προϊόντα styling, αλλά και στα επαγγελματικά σύνεργα (βούρτσες, ψαλίδια κ.ά.), σου δίνουν εύκολες λύσεις για άψογο αποτέλεσμα στο σπίτι σου.
Πού να επενδύσεις: Σε μια μάσκα περιποίησης, που θα χρησιμοποιείς 1-2 φορές την εβδομάδα. Θα δώσει έξτρα ενυδάτωση και λάμψη στα μαλλιά σου και θα αποφύγεις τα σπασίματα και τη δημιουργία ψαλίδας.
Τι μπορείς να μοιραστείς με τη μητέρα σου: Όλα τα προϊόντα styling, αλλά και τα προϊόντα περιποίησης, εφόσον τα μαλλιά σας έχουν τις ίδιες ανάγκες.




Δεν χρειάζεται να κρύβεις το πρόσωπό σου κάτω από τόνους μακιγιάζ! Επιβαρύνεις την επιδερμίδα σου χωρίς λόγο. Η ηλικία και η φρεσκάδα του προσώπου σου χρειάζεται ελάχιστα για να αναδειχθεί. Άπλωσε ένα ανάλαφρο make-up, ένα concealer για να καλύψεις τυχόν ατέλειες, ένα φωτεινό ρουζ που θα σου δώσει χρώμα υγείας, μια μάσκαρα για να αναδείξεις το βλέμμα σου και ένα λαμπερό lip gloss στα χείλη. Κράτησε το περίτεχνο μακιγιάζ για τις ξεχωριστές βραδινές εξόδους σου.
Πού να επενδύσεις: Για να επιλέξεις make-up, επένδυσε σε χρόνο, αλλά και σε χρήματα. Δοκίμασε αρκετές υφές και χρώματα μέχρι να βρεις το κατάλληλο για τον τύπο και την απόχρωση της επιδερμίδας σου.
Τι μπορείς να μοιραστείς με τη μητέρα σου: Τις σκιές και τα ρουζ, αλλά άπλωνέ τα με καινούργιο, καθαρό βουρτσάκι κάθε φορά.





Η ανανέωση των προϊόντων ομορφιάς δεν είναι μόνο επιταγή της μόδας, αλλά και ανάγκη υγιεινής. Ανοιγμένα βαζάκια από κρέμες, make-up που έχεις να χρησιμοποιήσεις καιρό, μολύβια ξεχασμένα στον πάτο του νεσεσέρ, κρύβουν πολλούς κινδύνους για την υγεία της επιδερμίδας. Απαλλάξου από καθετί που έχεις να χρησιμοποιήσεις καιρό, κλείνε πάντα τις συσκευασίες των καλλυντικών σου καλά και φρόντιζε να καθαρίζεις συχνά πινέλα και σφουγγαράκια.