Ένα λουκάνικο ή τρεις λωρίδες μπέικον την ημέρα αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες.


Τον περασμένο Οκτώβριο, το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο δημοσίευσε έρευνα σύμφωνα με την οποία το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέας συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου του εντέρου.


Στοιχεία έδειξαν ότι ακόμη και η κατανάλωση 50 γρ. επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον οργανισμό μας αυξάνοντας αυτομάτως τις πιθανότητες εμφάνισης του συγκεκριμένου τύπου καρκίνου.


Οι ειδικοί συνιστούν η εβδομαδιαία κατανάλωση κόκκινου κρέατος να μην ξεπερνά τα 500 γρ. ενώ τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως το ζαμπόν, το μπέικον, το σαλάμι και τα λουκάνικα, θα πρέπει να αποφεύγονται εντελώς.