Οι μεσήλικες άνδρες που τρώνε περισσότερα από επτά αυγά την εβδομάδα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου, ισχυρίζονται αμερικανοί επιστήμονες.

Η μελέτη, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «American Journal of Clinical Nutrition», έγινε από ερευνητές του Νοσοκομείου Brigham and Women’s και της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.

Παρατήρησαν λοιπόν, ότι οι άνδρες με διαβήτη που έτρωγαν αυγά (ανεξαρτήτως αριθμού) αντιμετώπιζαν αυτομάτως αυξημένες πιθανότητες πρόωρου θανάτου μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Αντίθετα, οι άνδρες που δεν είχαν διαβήτη, μπορούσαν να καταναλώνουν μέχρι 6 αυγά την εβδομάδα χωρίς να αυξάνουν τον κίνδυνο. Από τα 7 και πάνω όμως είδαν ότι ο κίνδυνος θανάτου αυξανόταν κατά 23%.

Τα αυγά είναι πλούσια σε χοληστερόλη και παλαιότερα, οι ειδικοί πίστευαν ότι η υψηλή κατανάλωσή τους συνέβαλε στην εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων. Σήμερα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Παρόλα αυτά, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρείται μια ισορροπημένη διατροφή ενώ εφιστούν την προσοχή ιδιαίτερα σε όσους πάσχουν από διαβήτη.