Τις ευεργετικές ιδιότητες της άσκησης μπορούν να χαίρονται κατά την εγκυμοσύνη οι μητέρες καθώς, ακολουθώντας ένα ήπιο πρόγραμμα γυμναστικής, εκτός από τη δική τους υγεία βελτιώνουν και εκείνη του μωρού τους.

Αυτό προκύπτει από αμερικανική έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάνσας που παρουσιάσθηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Φυσιολογίας, σύμφωνα με την οποία η άσκηση ρυθμίζει τους παλμούς της καρδιάς του μωρού, ενώ παράλληλα βελτιώνει την πίεση, την αναπνοή και εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των εσωτερικών οργάνων.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τους καρδιακούς παλμούς των εμβρύων 10 γυναικών που βρίσκονταν μεταξύ 28ης και 36ης εβδομάδας. Οι πέντε από αυτές ακολουθούσαν πρόγραμμα 30λεπτης ήπιας αεροβικής άσκησης 3 φορές την εβδομάδα, ενώ οι υπόλοιπες δεν γυμνάζονταν τακτικά.

Όπως τονίζει η επικεφαλής της μελέτης δρ. Λίντα Μέϊ, τα έμβρυα των οποίων οι μητέρες γυμνάζονταν είχαν πολύ χαμηλότερους παλμούς από τα μωρά εκείνων που δεν ακολουθούσαν κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής. «Όταν η μητέρα γυμνάζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το παιδί της δέχεται ακριβώς τις ίδιες θετικές επιδράσεις με έναν ενήλικα», δηλώνει η δρ. Μέϊ. «Ο συγκεκριμένος τύπος άσκησης αποτελεί ίσως την πιο έγκαιρη παρέμβαση για τη βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας», συμπληρώνει.